Açılmadan önce son teftiş

Açılmadan önce son teftiş
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün kılınacak cuma namazı ile ibadete açılacak olan Ayasofya Camisi’nde incelemelerde bulundu ve “Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi” yazan tabelayı açtı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün kılınacak cuma namazı ile ibadete açılacak olan Ayasofya Camisi’nde incelemelerde bulundu ve “Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi” yazan tabelayı açtı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) ardından İstanbul’a gelerek Ayasofya Camisi’ne geçti. Erdoğan, dört gün önce de incelemelerde bulunduğu Ayasofya Camisi’nde yaklaşık 1 saat kaldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan çalışmalara ilişkin bilgi alan Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da eşlik etti.
Erdoğan ve beraberindekiler Ayasofya Camisi’nin girişine gelerek “Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi” yazan tabelayı açtı, tabela önünde fotoğraf çektirdi. Erdoğan, incelemelerinin ardından Ayasofya Camisi’nden ayrıldı. Erdoğan’ın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Ayasofya’ya gelerek incelemelerde bulundu.

Ayasofya Camii’ne alınacak misafirlerin davetleri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapıldı. Salgın nedeniyle Ayasofya Camii ve çevresinde kadınlar için 2, erkekler için 3 olmak üzere 5 farklı açık alan, namaz kılma yeri olarak belirlendi. Erkekler için Ayasofya Meydanı, Sultanahmet Meydanı ve Yerebatan Caddesi; kadınlar için Sultanahmet Türbesi yanındaki alan ile Mehmet Akif Parkı tahsis edildi.
Namaz kılınacak alanlara Beyazıt Meydanı, Sirkeci ve Çatladıkapı’dan oluşan 3 ana istikametten gelinecek. Namaz alanlarına girişler, 11 ayrı kontrol noktasında polislerce arama yapıldıktan sonra sağlanacak. Arama noktalarında geçişin hızlı ve kolay yapılabilmesi için vatandaşlardan el ve sırt çantası getirmemeleri istendi.
Namaz kılınacak alanlara girişler 10.00’dan itibaren başlayacak
Namaz kılınacak alanlara girişler sabah 10.00’dan itibaren başlayacak. Giriş noktalarında, ateş ölçümü ve maske kontrolü yapılacak. Bu kapsamda alanda kurulacak 17 sağlık noktasında 736 sağlık personeli, 1’i helikopter ambulans olmak üzere 101 ambulans görev yapacak. Ayasofya Camisi sabaha kadar açık olacak.