Acun Ilıcalı, 1996 yılındaki Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki gerginlikleri böyle anlatmıştı

Acun Ilıcalı, 1996 yılındaki Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki gerginlikleri böyle anlatmıştı
Acun Ilıcalı'nın spor muhabiri olduğu dönemde, 5 Mayıs 1996'daki Trabzonspor-Fenerbahçe maçı öncesi alınan güvenlik önlemleri ve Fenerbahçe taraftarını taşıyan otobüse yapılan taşlı saldırıları anlattığı video, sosyal...
Acun Ilıcalı'nın spor muhabiri olduğu dönemde, 5 Mayıs 1996'daki Trabzonspor-Fenerbahçe maçı öncesi alınan güvenlik önlemleri ve Fenerbahçe taraftarını taşıyan otobüse yapılan taşlı saldırıları anlattığı video, sosyal medyada gündem oldu.

5 Mayıs 1996'da karşılaşılan Trabzonspor Fenerbahçe maçı öncesinde o dönemde spor muhabiri olan Acun Ilıcalı, Hüseyin Avni Aker Stadyumu önünde alınan güvenlik önlemleri üzerine yaptığı haber geçtiğimiz günlerde yaşanan maçın ardından tekrar gündem oldu.

Ne olmuştu?

5 Mayıs 1996'da ligin 32. haftasına lider Trabzonspor 76 puanla, ikinci sıradaki Fenerbahçe ise 75 puan ile girmişti. İki takım Trabzon'da, binlerce Trabzonsporlu ve 600 kadar Fenerbahçe seyircisinin önünde karşılaşmıştı. Trabzonspor'un kazanması durumunda puan farkı 4'e çıkacak ve şampiyonluğu neredeyse garantileyecekti. Bu koşullar altında oynanan gergin maçı, Fenerbahçe 2-1 kazanarak 7 yıl aranın ardından ligde şampiyon olmayı başarmıştı.

Taraftarları taşıyan otobüse taşlı saldırı

Acun Ilıcalı'nın gösterdiği geniş güvenlik önemlerinin alındığını, yolda sürtüşme yaşandığını ve 2 yaralının olduğunu aktardığı video sosyal medyada gündem oldu. Dönemin emniyet müdürü Aydın Genç'in 'ufak tefek sürtüşme olmuş' demesinin ardından Fenerbahçeli taraftarları taşıyan otobüs şoförünün saldırıya uğradıklarını ve 2 kişinin yaralandığını açıkladığı video geçtiğimiz günlerde yaşanan olayların ardından tekrar gündeme geldi.