Acun Ilıcalı: Huzurun tek yolu yabancı hakem getirmek

Acun Ilıcalı: Huzurun tek yolu yabancı hakem getirmek
Fenerbahçe’nin Pendikspor’u 4-1 yendiği maçta 90 dakikaya eklenen sürelerle maçın 114 dakika oynanması ve topun sadece 47 dakika oyunda kalması gündem oldu.Beyaz TV'ye konuşan medya patronu ve Hull City kulübünün sahibi Acun...
Fenerbahçe’nin Pendikspor’u 4-1 yendiği maçta 90 dakikaya eklenen sürelerle maçın 114 dakika oynanması ve topun sadece 47 dakika oyunda kalması gündem oldu.

Beyaz TV'ye konuşan medya patronu ve Hull City kulübünün sahibi Acun Ilıcalı, yabancı hakem konusunu yeniden gündeme getirdi. Ilıcalı şu öneride bulundu:

"Bugün maçtaki oyuncu sakatlığı olayını birisine anlatsak 'Bu kadar olmamıştır' der. Futbol kurallarının açığını bulma çabası görüyorum ben burada. Her 1.5-2 dakikada bir biri yere yatıyor. Maç oynanmıyor! Bunun Fenerbahçe'si, Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı yok. Ben 10 yaşından beri futbol seyrediyorum, böyle bir şey görmedim"

"Bir oyuncu kenara gittikten sonra dipdiri, koşa koşa oyuna giriyorsa bunu inandırıcı bulmamız mümkün mü? Burada kaybedilen sürenin maçın sonuna eklenmesinin bir esprisi yoktur. Bu, bir takımın oyununu bozmak üzerine olan bir sistem.”

"Sağlık ekibi girerse o oyuncu en az 2 dakika kenarda bekletilmeli"

"İngiltere'de bir oyuncu için sağlık ekipleri sahaya girerse, sonraki 2 atak boyunca o oyuncuyu ölse sahaya almıyor hakem. Bunun çözümü var! Federasyona yalvarıyorum, 'iki atak boyunca bu oyuncu sahaya giremeyecek' şeklinde bir kural alınmalı. Türkiye'de futbol seyredilebilirlikten çıktı, bir tek Türkiye'de oluyor bu, Yunanistan'da dahi olmuyor. TFF buna izin veremez! Oyuncunun karnına top geliyor, sağlık ekibi sahaya giriyor, niye? 'Geçmiş olsun' mu diyecekler?"

"Bugün Olympiakos-Panathinaikos maçını Alman hakem yönetti. 1 yıldır söylüyorum; akşamları hakemlerin yanlış kararları üzerine komplo teorileri üreterek yaşamak istemiyorsak, hakemleri değiştireceğiz. Fırat Aydınus ve Cüneyt Çakır bıraktıktan sonra dibe vurdu Türk hakemliği. Benim gözümde, istemeyerek de olsa ülkeyi kaosa sürüklüyorlar. Huzur isteniyorsa tek çözüm var; yabancı hakem getireceksiniz."