Adalet Bakanı Tunç "Madımak Davası" hakkında konuştu: Karara değil Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi

Adalet Bakanı Tunç "Madımak Davası" hakkında konuştu: Karara değil Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tepki çeken Madımak davasında zaman aşımı kararıyla ilgili "30 yıllık süre dolduğu için, sanıklar yakalanamayıp Türkiye'ye getirilemediği için mahkeme davanın düşmesine neden oldu. Bunu Cumhurbaşkanımızla...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tepki çeken Madımak davasında zaman aşımı kararıyla ilgili "30 yıllık süre dolduğu için, sanıklar yakalanamayıp Türkiye'ye getirilemediği için mahkeme davanın düşmesine neden oldu. Bunu Cumhurbaşkanımızla ilişkilendirmek çirkin" dedi.

2 Temmuz 1993'te Sivas'ta yaşanan katliamda 33 kişi hayatını kaybetti. Üç firari sanığa yönelik yürütülen dava ise dün zamanaşımı kararı ile düşürüldü. Tepki çeken karara ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamalarda bulundu.

Utanç karara ilişkin açıklama yaptı, Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi:

Tunç şunlar söyledi:

"Sivas davasında, firari üç sanığın davası zaman aşımı nedeniyle mahkeme kararını eleştirerek Sayın Cumhurbaşkanımıza suç ortağısınız beyanatında bulunuyor. Bu çok çirkin bir beyanat. 93 yılında meydana gelen bu elim olaylar esnasında Sivas davası süreci başladı. Gözaltına alınıp tutuklanan sanıklarla ilgili yargılama süreci o dönem başladı. Şu anda o sanıklar hükümlü konumunda. Cezalılar cezalarını çekmeye devam ediyor. Firari üç sanıkla ilgili yargılama gerçekleştirilemedi. Kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranmaları sağlandı.

Bu tür davalarda, özellikle insanlığa işlenen suçlar bakımından zaman aşımını kaldıran bir iktidarız biz. 1993 tarihinde yürürlükte olan ceza kanununa göre bu hüküm yoktu. 30 yıllık süre dolduğu için, sanıklar yakalanamayıp Türkiye'ye getirilemediği için mahkeme davanın düşmesine neden oldu. Bunu Cumhurbaşkanımızla ilişkilendirmek çirkin."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, karara ilişkin "Buna karar denmez, olsa olsa suç ortaklığıdır" demişti.