Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 120 bin kamu görevlisi ihraç edilmişti, 20 bini mesleklerine iade edildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 120 bin kamu görevlisi ihraç edilmişti, 20 bini mesleklerine iade edildi
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adana'da yaptığı konuşmada, deprem bölgesindeki çalışmalarına dair bilgi verdi. Ayrıca Tunç, şimdilye kadar 20 bin KHK'lının işe iade edildiğini belirtti.Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Türkiye...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adana'da yaptığı konuşmada, deprem bölgesindeki çalışmalarına dair bilgi verdi. Ayrıca Tunç, şimdilye kadar 20 bin KHK'lının işe iade edildiğini belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Adana'da bir otelde düzenlenen "Yargı ve İş Dünyası Sempozyumu"na katıldı.

Deprem bölgesinde yapılan harcama tutarı 473 milyon lira"

Programda konuşan bakan Tunç, Adalet Bakanlığı'nın bölgelere yaptığı yatırımları hatırlatarak, “Deprem bölgesinde bugüne kadar 31 yeni mahkeme kurduk. Bunların 2 tanesi adli ve 2 tanesi idari istinaf mahkemesi. Yargının iş yükü giderek artmakta. Hasar tespitleriyle ilgili idari ve tazminata ilişkin davalar yoğunlaşacak. 12 bin 638 tutuklu ve hükümlüyü başka cezaevlerine naklettik. Hasarlı ve az hasarlı olanları hızlı bir şekilde tamir ettik. Deprem bölgesine bugüne kadar 473 milyon lira harcama yaptık" dedi.

"120 bin KHK'lıdan 20 bini mesleğe döndü"

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçtiğini hatırlatan Tunç, "OHAL ilan edildikten sonra OHAL kararnameleri yargıya getirilemezdi ancak biz o kararnameleri TBMM’ye taşıdık ve TBMM’nin denetiminden geçen kararnameler Anayasa Mahkemesi'nin denetimine açılmış oldu. Hak arama yolunu yargıya açmış olduk. 120 bin kamu görevlisi ihraç edilmişti. Bunlardan 20 bini OHAL komisyonunda mesleklerine geri iade edildiler. Bu mücadeleyi hukuk içerisinde yaptık” diye konuştu. (DHA)