Adana belediyesine de eski borç için haciz

Adana belediyesine de eski borç için haciz
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın makam odasına uygulanan haciz işleminin arkasında, eski belediye başkanı Hüseyin Sözlü’nün bulunduğu iddia edildi.Adana Büyükşehir Belediyesine önceki gün uygulanan...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın makam odasına uygulanan haciz işleminin arkasında, eski belediye başkanı Hüseyin Sözlü’nün bulunduğu iddia edildi.
Adana Büyükşehir Belediyesine önceki gün uygulanan haciz işleminin ardından, belediye meclisi üyesi ve Ak Parti Grup Başkan vekili Ozan Gülaçtı sosyal medya hesabından açıklama yaparak hacize konu borçların sorumluluğunun Başkan Karalar’ın iddia ettiği gibi eski döneme ait olmadığını belirterek, belediye yönetimini beceriksizlikle suçladı.
Ak Partili Gülaçtı’nın açıklamalarına yanıt veren Adana Büyükşehir Belediyesi ise hemen her gün gelen hacizlerin müsebbibinin önceki yönetim olduğunu belirterek, “Makama haciz gelmesi işinin altında başka nedenler vardır. Haczi koyduran iş adamı, eski belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte Ceyhan’da ihaleye fesat karıştırmaktan, rüşvet alıp, rüşvet vermekten yargılanan ve ceza alan bir isimdir” açıklaması yaptı.
“Haciz konulmasının iç yüzü, kim tarafından yaptırıldığı çok açık ve net şekilde ortadadır” denilen Büyükşehir Belediyesi açıklamasında “Yönetimimiz 4 buçuk milyar lira borcun üzerine her ay 60 milyon lira borç ekleyen, üç ayda bir maaş ödeyebilen belediyeyi, 9 ayda artı veren ve zamanında maaş ödeyebilen bir hale getirmiştir. Bu haciz tamamen bir önceki dönemin borcundan kaynaklanmaktadır” ifadelerine yer verildi.