Aday tanıtım toplantısında ismi okunmamıştı: Lütfü Savaş olayının perde arkasında neler yaşandı?

Aday tanıtım toplantısında ismi okunmamıştı: Lütfü Savaş olayının perde arkasında neler yaşandı?
Depremde büyük kayıplar veren Hatay’da aday gösterdiği mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş konusunda kararsız kalan CHP’nin dünkü aday tanıtım toplantısına saatler kala Lütfü Savaş'ı arayarak, adaylığının açıklanmayacağı...
Depremde büyük kayıplar veren Hatay’da aday gösterdiği mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş konusunda kararsız kalan CHP’nin dünkü aday tanıtım toplantısına saatler kala Lütfü Savaş'ı arayarak, adaylığının açıklanmayacağı ifade edildi.

CHP’nin dünkü aday tanıtım toplantısında ismi okunmayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş’a kürsüye çıkarılmayacağı gece yarısı söylendiği iddia edildi.

CHP, gelen tepkiler üzerine depremde büyük kayıplar veren Hatay’da aday gösterdiği mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş konusunda kararsız kaldı. Depremin yıl dönümünde yaşanan protestoların ardından tekrar değerlendirme süreci başlatan CHP, dünkü aday tanıtım toplantısında Savaş’ın ismini okumadı.

"Son yapılan anketlerde oyunuzun düşük olduğu anlaşıldı"

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, CHP'nin yerel yönetimlerden sorumu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, aday tanıtım toplantısından önce Ankara'da bulunan ve tanıtımın yapılacağı toplantı spor salonuna gitmek için hazırlık yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı telefonla arayarak "Bugün sizin adaylığınız açıklanmayacak. Son yapılan anketlerde oy oranınızın düşük olduğu anlaşıldı. Genel Başkanımız sizinle konuşmak istiyor" dedi.

Saat 13.00 civarında Lütfü Savaş telefonla Genel Başkan Özgür Özel'i aradı ancak görüşmesi mümkün olmadı. Bu nedenle Savaş, salona gitmeme kararı aldı. Hatay ilçe ve belde belediye başkan adayları salonda yerlerini alırken Lütfü Savaş ise gelişmelerden dolayı son derece rahatsız ve gergin olduğu için salona gitmeme kararı aldı.

Son dönemlerde aday yapılıp yapılmayacağını konusunda tartışma odağı haline gelen Lütfü Savaş'a başka siyasi partilerden de adaylık teklifinin gelebileceği yakın çevresi tarafından belirtildi. Bir kaynak da 'aday listelerinin YSK'ya verileceği saate kadar Savaş'ın durumunun belirsizliğini koruyup, başka partiden adaylık için başvuruya zaman bırakmamak için bir taktik olarak uygulanacağı' yorumunu yaptı.