Adli sicil kaydıyla gündeme gelen AKP’li adaya halk tepki gösterdi

Adli sicil kaydıyla gündeme gelen AKP’li adaya halk tepki gösterdi
AKP’nin Elbistan Belediye Başkan Adayı  Abdullah Yener’in, sicil kaydına ulaşıldı. Yener’in sicil kaydında taksirle ölüme sebep olma, tehdit, karşılıksız yararlanma, Ticaret usulüne aykırı davranma, vergi usul kanununu...
AKP’nin Elbistan Belediye Başkan Adayı  Abdullah Yener’in, sicil kaydına ulaşıldı. Yener’in sicil kaydında taksirle ölüme sebep olma, tehdit, karşılıksız yararlanma, Ticaret usulüne aykırı davranma, vergi usul kanununu muhalefet gibi çok sayıda suç kayıtları bulunuyor

Yerel seçimlere kısa bir süre kala partilerin aday belirleme çalışmalarında sona gelindi. Bu kapsamda AKP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fırat Görgel olurken, Elbistan Belediye Başkan Adayı da Abdullah Yener oldu. Yener'in adaylığının açıklanmasının ardından bölge halkı büyük tepki verdi.

"50 milyon dolar borcu biz mi ödeyeceğiz"

Yener’in 50 milyon dolar borcu olduğu iddiası ile sunulan belgeler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bir süredir 90’ın üzerinde icra dosyası, milyonlarca borcu ile gündeme gelen AKP Elbistan Belediye Başkan adayı Abdullah Yener İğde Mahallesi'nde de halk tarafından protesto edildi.

Toplanan vatandaşlar Yener'in de olduğu mahalle toplantısında "Muhtarlık hariç hiçbir siyasi partiye oy vermeyin. Biz bu siyasette sömürülüyoruz. 20 yıldır ikna edememişler abi daha edemezler. Bu adamın 50 milyon borcu var bunu mu ödeyeceğiz biz. Bu borçlar İğde'den çıkmaz" diyerek isyan etti.

Adli sicil kaydına ulaşıldı

Borçları ve icra dosyaları ile gündemden düşmeyen Elbistan Belediye Başkan Adayı Abdullah Yener'ın adli sicil kaydına ulaşıldı. Oda Tv’nin haberine göre, Yener'in adli sicilinde taksirle ölüme sebep olma, tehdit, karşılıksız yararlanma, Ticaret usulüne aykırı davranma, vergi usul kanununu muhalefet gibi çok sayıda suç kaydı bulunuyor.