ADÜ'de atanacak isimler aylar öncesinden noterde kayıt altına alındı: “Liyakat değil, tek adam rejimine sadakat”

ADÜ'de atanacak isimler aylar öncesinden noterde kayıt altına alındı: “Liyakat değil, tek adam rejimine sadakat”
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, geçen eylül ayında Adnan Menderes Üniversitesi’nin ilan edilen iki akademisyen kadrosunun hangi isimler için açıldığını noterde tutanak altına aldı. İsimlerden biri göreve başladıktan...

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, geçen eylül ayında Adnan Menderes Üniversitesi’nin ilan edilen iki akademisyen kadrosunun hangi isimler için açıldığını noterde tutanak altına aldı. İsimlerden biri göreve başladıktan iki hafta sonra emekli oldu. İkinci isim ise 2023 seçimlerinde AKP’den milletvekili adayı oldu, seçilemedi, kendisi için hazır bekleyen kadroya atandı.

Üniversitelerde YÖK ve yargı kararlarına rağmen adrese teslim kadro ilanları devam ederken, ADÜ'de atanacak isimler aylar öncesinden noterde kayıt altına alındı.

ADÜ, geçen eylül ayında İletişim ve Tıp fakültelerinde görevlendirilmek üzere iki doçent alınacağını duyurdu.

Gerek üniversitedeki akademisyenler gerekse kentteki siyasiler aranan özelliklerin özellikle iki ismi işaret ettiğini konuşunca, CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, notere giderek bu isimlerin kimler olacağını onaylattı. Ve o kadrolara ismi belirtilen kişiler atandı.

Sözcü'de yer alan habere göre, CHP'li Bülbül, Ankara 17. Noteri’ne giderek, ilanda alınacak kişilerde aranan koşulların iki ismi işaret ettiğini, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Araştırma Yöntemleri Programı için açılan kadroya o dönem Turizm İl Müdürlüğü görevini yürüten türkücü Mahmut Tuncer'in oğlu Umut Tuncer’in, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Histoloji ve Embriyoloji Programı için açılan kadroya ise Senato Üyesi Prof. Dr. Hulki Başaloğlu'nun eşi Kübra Başaloğlu'nun alınacağını kayıt altına aldı.

Biri Emekli, Diğeri AKP Milletvekili Adayı Oldu

İşleyen süreçte Doç. Dr. Kübra Başaloğlu geçen kasım ayında belirtilen kadroya atandı.

Göreve başladıktan yaklaşık 2 hafta sonra da yaş haddinden emekliliğini isteyerek, bulunduğu kadrodan emekli oldu.

Umut Tuncer ise mayıs ayında yapılan milletvekilli seçimlerinde AKP'den 5. sıra adayı oldu, ancak seçilemedi.

Edinilen bilgiye göre Umut Tuncer de haziran ayında, kendisi için açılan hazır bekleyen kadroya atanarak göreve başladı.

“Liyakat değil, tek adam rejimine sadakat”

Geçen sene üniversitenin kadro ilanları çıktığında kadroya kimlerin alınacağını, bunun ayan beyan ortada olduğunun kendilerine aktarıldığını söyleyen CHP Milletvekili Süleyman Bülbül, “Daha önce de böyle liyakat yönünden problemli atamaların yapıldığı ADÜ'de Rektörlük, kendi yaptığı açıklamalarda atamaların liyakat ve fırsat eşitliğini sağlanmayı amaçladığını, rekabet ve kaliteyi öncelediklerini iddia ediyordu. Ama bu son örnekle de gördük ki, liyakattan anladıkları partizanca kadrolaşmak; aradıkları liyakat değil, tek adam rejimine sadakat” dedi.