AFAD DÜNYADAN BİHABER

AFAD DÜNYADAN BİHABER
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Umutlar tükendi, canlı olan enkaz kalmadı” açıklamasını yaptığı saatlerde ekipler canlı bir kişi daha kurtarmak için çaba harcıyordu. Ekipler, çalışmalarının karşılığını...

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Umutlar tükendi, canlı olan enkaz kalmadı” açıklamasını yaptığı saatlerde ekipler canlı bir kişi daha kurtarmak için çaba harcıyordu. Ekipler, çalışmalarının karşılığını aldı; Neslihan Kılıç Kahramanmaraş’ta ve 12 yaşındaki Osman adındaki çocuk Antakya’da Tatar’ın açıklamasından sonra enkazdan canlı çıkarıldı.

Habertürk’ün yayına bağlanarak Mehmet Akif Ersoy’un konuğu olan Tatar, enkaz kaldırma işlemlerine başlandığını açıkladı. Tatar, “Canlı olan enkaz kalmadı. Ölenlerin olduğu enkazlara dokunulmadı. Onlarda da ölenlerin çıkarılması ve enkaz kaldırma başladı” bilgisini verdi.



Tatar’ın bu açıklamasından bir süre sonra Kahramanmaraş’ta, depremin 258’nci saatinde Ebrar Sitesi’nde oturan Neslihan Kılıç, enkazı kaldıran kepçe operatörüne ellerini kaldırarak işaret verdi. Bunun üzerine ekipler Kılıç’a ulaşarak müdahale etti

Neslihan Kılıç’ın eniştesi Gazi Yıldırım, CNN Türk’te, “Neslihan’ın mezarını bile kazdırmıştık. Ekiplere ‘cenazeleri parçalayacaksınız, çalışmaları durdurun’ demiştik. O anlarda içeriden Neslihan’ın sesi geldi” dedi.



BİR DİĞER MUCİZE DE ALEYNA
Depremin 11. günü olan dün bir mucize de yine Kahramanmaraş’ta görüldü ve 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, depremin 248’inci saatinde enkazdan sağ çıkarıldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde ilk müdahalesi yapılan Aleyna Ölmez, Ankara’ya gönderildi.

Depremden 11 gün sonra enkazdan çıkarılan Aleyna’ya ilk müdahaleyi yapan Prof. Dr. Cengiz Dilber, şunları söyledi:
“Aleyna şu anda çok iyi durumda, bizi şaşırttı. İlk geldiği andan itibaren şuuru açıktı, bizimle konuşuyordu. Hipotermi yoktu. Kan tahlilleri de böbrek fonksiyonları çok iyi geldi. Hiçbir şey yiyememiş kaldığı süre içerisinde, hiçbir şey içememiş. Ama çok iyi derecede korunmuş. Herhalde öldürmeyen Allah öldürmüyor.”

ERDOĞAN’DAN TELEFON
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Aleyna Ölmez’in teyzesi Güler Duman ile telefonda görüşerek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Aleyna Ölmez’in depremde hayatını kaybeden annesi Birgül Ölmez ve babası Cengiz Ölmez için aileye başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aleyna Ölmez’in bundan böyle teyzesi Güler Duman’a emanet olduğunu söyledi.