AĞAR’LARI YALIKAVAK’TAN SİLDİLER

AĞAR’LARI YALIKAVAK’TAN SİLDİLER
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları sonrası gündeme gelen Bodrum Yalıkavak Marina’da yönetim değişti.Bodrum Yalıkavak Marina’da Mehmet Ağar’ın yerine yönetim kurulu başkanlığına İtalyan uyruklu Moreno...

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları sonrası gündeme gelen Bodrum Yalıkavak Marina’da yönetim değişti.
Bodrum Yalıkavak Marina’da Mehmet Ağar’ın yerine yönetim kurulu başkanlığına İtalyan uyruklu Moreno Occohiolini getirildi. Tolga Ağar ve Mehmet Ağar, yönetim kurulu üyeliğinden de çıktı.
Mehmet Ağar’ın Bodrum Yalıkavak Marina Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılışına ilişkin karar Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı.
OĞUL AĞAR DA GİTTİ
Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar da şirketin yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldı. AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’ın yerine Bodrum Yalıkavak Marina yönetimine giren isim Serkan Uzun oldu. Tolga Ağar 2014 yılından bu yana şirketin yönetiminde yer alıyordu.

TEK İŞLERİ MARİNA DEĞİLMİŞ: Petrol, restoran, araç muayene istasyonu 

Sedat Peker’in açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen Ağar ailesinin mal varlığı da tartışma konusu. Mal varlığının izini süren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mehmet Ağar’ın oğlu, AK Parti Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’ın büyük bir servete sahip olduğunu belirterek, “Sadece Muğla ve 12 ilçesinin araç muayene istasyonlarının işletme hakkını 2008’de 20 yıllığına 30 milyon dolara aldı. Tolga Ağar bunun için 4 Mart 2008 tarihinde, İstanbul’da 500 bin TL sermayeli şirket kurdu. Hiç ticaret yapmamış, para kazanmamış biri iş dünyasına 30 milyon dolar ile nasıl girebilir? Emekli maaşı 17 bin lira civarı olan Mehmet Ağar mı vermiş 30 milyon doları?” diye sordu.
Başarır, “Tolga Ağar’ın yönetim kurulu üyesi olduğu tek yer Bodrum Yalıkavak Marina mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Petrol şirketlerinden, restoranlara kadar çoğu şirketin yönetim kurulu üyesi. İyi işletildiği taktirde marinanın yıllık cirosu 30-35 milyon dolar, yıllık 20 milyon dolar kâr bırakabilir. Bir tek Marina değil… Baba-oğul Ağar’lar MAG Petrolcülük ve İstasyon İşletmeciliği A.Ş.’yi (2013) de birlikte yönetiyorlar. Ticaret Bakanlığı kayıtlarına göre, Mehmet Ağar, burada da yönetim kurulu başkanı. Oğlu Tolga Ağar da yönetim kurulu başkanvekili. Ayrıca, Tolga Ağar, TAO Grup Restoran Hizmetleri A.Ş.’nin de ortağı. Firmanın adresi Üsküdar’da. Yine Ticaret Bakanlığı kayıtlarına göre; Tolga Ağar, 7 Mayıs 2018’den bu yana KAB Restoran Hizmetleri ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.’nin tek pay sahibi.”