Ağbaba'dan Üküş'e: İmambakır Üküş parti içindeki ajandır

Ağbaba'dan Üküş'e: İmambakır Üküş parti içindeki ajandır
CHP içinde kurultay akşamında kamuoyuna yansıyan görüntülerde Kılıçdaroğlu’na ‘çekilemezsiniz’ diyen İmambakır Üküş’ün ifadelerinin yol açtığı tartışmalar büyüyor. CHP'li Veli Ağbaba, İmambakır Üküş'e...

CHP içinde kurultay akşamında kamuoyuna yansıyan görüntülerde Kılıçdaroğlu’na ‘çekilemezsiniz’ diyen İmambakır Üküş’ün ifadelerinin yol açtığı tartışmalar büyüyor. CHP'li Veli Ağbaba, İmambakır Üküş'e 'parti içindeki ajan' suçlaması yöneltti

Kemal Kılıçdaroğlu’nu genel başkanlık seçiminin ikinci turuna Veli Ağbaba ile mücadele eden Malatyalı bir depremzedenin ikna ettiğini iddia eden İmambakır Üküş’ü Özgür Özel’i destekleyen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yalanladı.

‘Bunlar meczup’

İmambakır Üküş’ün ‘Malatyalı depremzede’ iddialarına cevap veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Kılıçdaroğlu’na o lafları eden CHP Malatya İl yönetiminden birisi. Bunlar meczuptur” dedi.

‘Üküş ajandır’

İmambakır Üküş hakkında da konuşan Ağbaba, Üküş’e suçlamalar yöneltti. Ağbaba, Üküş’ü  “Ne idüğü belirsiz biri. Parti içinde ajan-provokatördür” diyerek tanımladı.

Ağbaba Kılıçdaroğlu’nu seçimlere tekrar ikna edilmesinde rol oynayanlara ise “Bunların kurmay akılları yok” ifadelerini kullandı.

Üküş ne demişti?

Üküş, Kılıçdaroğlu’nun üzerinde çok etkisi olmadığını iddia ederek Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden seçimlere girmeye ikna olmasını “Zaten seçim başlamıştı. Biz her koşulda Kılıçdaroğlu ile yol yürümek isteyenleri görmek istedik” dedi.

Üküş “Kemal Kılıçdaroğlu’nu Malatya’dan gelen bir depremzede olan ve Veli Ağbaba ile mücadele eden biri ikna etti. Kemal bey’e döndü çekilirseniz size hakkımı helal etmiyorum” dedi. Kemal bey bunun üstüne seçimlere girdi” şeklinde konuştu.

TIKLAYIN: Tartışmalı isim İmambakır Üküş: Ben yöneticilere bağırdım, Kılıçdaroğlu’nu depremzede ikna etti