Ahh Marmaris yine Marmaris

Ahh Marmaris yine Marmaris
Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde saat 20.00 sıralarında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı...

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde saat 20.00 sıralarında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı helikopterlerin yanı sıra arazözler, iş makineleri ve orman işçileriyle müdahale edilmeye başlandı, karanlık çökünce havadan müdahale son buldu.

Milli Savunma Bakanlığı, Muğla Valiliği’nin talebi üzerine Aksaz Deniz Üs Komutanlığından su tankeri, dozer, arazöz, yangın söndürme araçları ve personeli yangına müdahale için görevlendirdi.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Twitter hesabı üzerinden yangın bölgesinde konuştuğu bir video paylaşarak şunları dedi:
“Maalesef en büyük olumsuzluğumuz rüzgarın şiddetli olması. Tüm ekipler teyakkuzda ama dediğim gibi rüzgardan kaynaklı durumumuz çok da parlak gözükmüyor.”

Mehmet Oktay, gece olmadan yapılması gereken havadan müdahalenin hava karardığı için yapılamadığını söyleyerek şunları dedi:
“Tek talebimiz gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesi. Yoksa yine bir felaketle karşı karşıya kalacağız. Yetkililerin bu çağrımızı bir an önce duymasını bekliyoruz.”

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çalışmaları incelemek üzere bölgeye gitti.