Ahmet Davutoğlu eski defterleri açtı

Ahmet Davutoğlu eski defterleri açtı
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Sadat iddiasına “Benim dönemimde Türkmenlere destek yapıldı. Kimse de bunu teröristlere destek olarak göremez. Onlar Esad zulmüne karşı kendilerini...

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Sadat iddiasına “Benim dönemimde Türkmenlere destek yapıldı. Kimse de bunu teröristlere destek olarak göremez. Onlar Esad zulmüne karşı kendilerini koruyorlardı” dedi.
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, SADAT iddiasına ilişkin açıklama yapan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Benim dönemimde yapılan yardım devletin resmi kurumları aracılığıyla yapıldı. Yardımlar sadece Türkmenlere yapıldı. Sedat Peker’in bahsettiği dönem benden sonraki dönemi içeriyor. Cumhurbaşkanlığı İdari Kurulu Başkanı’ndan bahsediyor. O dönem başkanlık sistemine geçildikten sonra kapsıyor. Ben Sedat Peker’in iddiaları doğru demiyorum. Sedat Peker’in SADAT iddiaları mutlaka araştırılmalı. İddia edilen dönem kesinlikle benim dönemimi kapsamıyor. SADAT gibi paramiliter gruplara benim dönemimde asla görev verilmedi. Bu iddialar önce Sayın Cumhurbaşkanı’na sorulmalı.”
Davutoğlu, kendisini Başbakan olduğu dönemde AK Parti MYK’sını dinletmekle suçlayan Soylu’yu yalanladı ve iddiaların odağındaki Soylu ile ilgili şunları söyledi:
“Soylu devlet teamüllerini altüst etti. Türkiye’de sistemik deprem yaşanıyor, sistem çözülüyor. TBMM Başkanı şu anda, Mustafa Şentop, bana gelerek, ‘AK Parti içinde Süleyman Soylu örgütleniyor, AK Parti’yi başka yönlere kaydırıyor’ dedi. Daha sonraki dönemde kumpaslar çıktı. Kalsaydım hepsini alırdım. Süleyman Soylu, kendisinden önce 4 bakanı zan altında bıraktı. Selami Altınok, dönemin İçişleri Bakanı. Muammer Güler ve Mehmet Ağar. Bir insanın seleflerine saygısı olur.”

DAVUTOĞLU DOĞRU SÖYLÜYOR

Peker, Davutoğlu’nun SADAT iddiasına yönelik sözlerine, sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi. Peker, “Sayın Davutoğlu’nun söylediği çok doğru. Videoda da söylediğim gibi, benim üzerimden giden silahlar SADAT tarafından organize edildi. Genelkurmayın ve MİT’in bu organizasyonda bir dahli yoktur” dedi.