Ahmet Nur Çebi: “HER ŞEY PLANLI VE PROGRAMLIYDI”

Ahmet Nur Çebi: “HER ŞEY PLANLI VE PROGRAMLIYDI”
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, MKE Ankaragücü ile yaptıkları maçta yaşanan olayların planlı ve programlı olduğunu ileri sürdü.Futbolu, seyircinin de amatörce, duygusalca ve keyifle izlediği bir ortamdan süratle...

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, MKE Ankaragücü ile yaptıkları maçta yaşanan olayların planlı ve programlı olduğunu ileri sürdü.

Futbolu, seyircinin de amatörce, duygusalca ve keyifle izlediği bir ortamdan süratle uzaklaşıldığını dile getiren Çebi, "Fanatizmin artmaya başladığı, taraftarların bazılarının kulüplerine bilerek ya da bilmeyerek zarar verdiklerini esefle seyrediyorum. Ankaragücü ve diğer kulüplerin hepsi önemli camialar. Bunlar Türk sporuna hizmet eden, yıllar evvel kurulmuş, insanların katkı verdiği kulüpler. Ankaragücü maçında seyircisinin küfürle başlayan, ağır küfürlerle ara vermeden devam eden tutumu, arkasından sahaya planlandığını düşündüğüm, oyuncularına talimatlanmış oyunu germe stratejisiyle devam eden bir sonuç olduğunu düşünüyorum…" diye konuştu.

MKE Ankaragücü oyuncularının maç içindeki tavırlarının gelecek fırtınayı gösterdiğini ifade eden Çebi, şöyle devam etti: "Her şey planlı ve programlıydı. Sahadaki oyuncuların Beşiktaşlı oyuncuları tahriki de planlıydı. Hiç hoş şekilde bitmedi. İşin ilginç tarafı, Ankaragücü hocasının kendisi gibi sporcu olan bir kardeşini, yaşça ufak olan kardeşini hedef göstermesi. Bir hoca için yakışıksız bir durumdur. Altını kırmızı kalemle çizmemiz gerekiyor. Bir hoca işi gücü bırakıyor Beşiktaşlı futbolcunun söylemlerinden, kendilerinin böyle bir durumu oluşturduğunu kabulleniyor. Bir defa hocaların akıllarını başlarına toplaması lazım. Bu çocuklar yarın bir gün onların talebesi de olabilir."

Ahmet Nur Çebi, Ankaragücü maçında sahaya giren taraftarın serbest bırakılmasına ilişkin şunları söyledi:
"Özellikle üzüldüğüm taraf şu. Maalesef, sanıyorum kanunlarımızın yetersizliği söz konusu. Sahaya girip tüm spor severleri huzursuz yapan genç bir arkadaş ertesi gün mahkeme kararıyla serbest bırakılıyor ve bu bırakılma olayı camiadan kendini bilmezler tarafından fotoğraflanıyor. İşin en ilginç tarafı sol tarafta avukat cübbesi giymiş arkadaş var. Cübbeyi herkesin giymemesi lazım. Görevini yapar ama bu pozu veremez. Kimse nerede durması gerektiğini ve haddini bilmiyor. Ankaragücü başkanına nazik davranışı ve Beşiktaş'tan özür dilediği için teşekkür etmek istiyorum."