Ahmet Türk: Görülmemiş soygun yapıldı

Ahmet Türk: Görülmemiş soygun yapıldı
Görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, kayyım yönetimindeki belediyeye yönelik yolsuzluk operasyonunu “Dünyada görülmemiş soygun” şeklinde yorumladı ve “Kayyım...

Görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, kayyım yönetimindeki belediyeye yönelik yolsuzluk operasyonunu “Dünyada görülmemiş soygun” şeklinde yorumladı ve “Kayyım modeli çöktü ve hezimete uğradı” dedi.
Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk yapıldığını daha önce açıkladıklarını söyleyen Ahmet Türk, bütçesi 375 bin lira olan belediyenin kayyım döneminde 1 milyar lira borçlandırıldığını anlattı ve ekledi: “Borç bütçenin üç katıdır. Dünyada böyle bir şey görülmemiştir. Ama bu kadar borçlanmasına rağmen, bu kadar ihaleye rağmen bunların hiçbirisinin yapılmadığını görüyoruz.”
Kayyımların belediyeleri halktan kopardığına vurgu yapan Ahmet Türk, Kayyım modelinin sadece Mardin’de değil Diyarbakır ve birçok yerde çöktüğünü söyledi.
“Biz demokrasi mücadelesi veriyoruz” diyen Ahmet Türk, “Seçilmiş insanlar seçimle gitmelidir. Halkın kararıyla gitmelidir. Halkın karar verdiği veya görev verdiği insanların böyle kayyım atayarak, demokrasi dışı yöntemlerle belediyeleri yönetmeye çalışması, demokrasiye, adalet ve hukuka aykırı bir durumdur. Ama maalesef ki hukukun, demokrasinin olmadığı bir ülkede yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.