Aile Bakanı: Eşcinselliğin yayılmasına göz yumamayız

Aile Bakanı: Eşcinselliğin yayılmasına göz yumamayız
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık eşcinselliğin yaygınlaşması için bir lobi faaliyeti yürütüldüğünü savunarak, bunun ile mücadelenin yaşam tarzına müdahale algısı ile değerlendirilemeyeceğini söyledi.Gazetecilerle...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık eşcinselliğin yaygınlaşması için bir lobi faaliyeti yürütüldüğünü savunarak, bunun ile mücadelenin yaşam tarzına müdahale algısı ile değerlendirilemeyeceğini söyledi.

Gazetecilerle bir araya gelen Bakan Yanık, AKP'nin anayasa değişikliği teklifindeki ‘ailenin yapısına ilişkin’ düzenlemeyi değerlendirdi. Sputnik'in habere göre; eşcinselliğin normalleştirilmesini kabul etmeyeceklerini belirten Yanık, şöyle konuştu:

"DÜNYADA KESKİN BİR LBGT PROPAGANDASI YÜRÜTÜLÜYOR"
“Türkiye’de özellikle gençler veya aile değerlerine yönelik bir takım hassasiyetler, çalışmalar maalesef uzun zaman yaşam tarzına müdahale tepkisi ile karşılaştı. Eşcinsel vatandaşlarımız bizim vatandaşlarımız. Haklarını korumak ayrı bir konu. Bu devletin sorumluluğu ve bundan taviz veremezsiniz. Ama öbür taraftan eşcinselliği normalleştirmek, eşcinselliği kamusal alanda hiçbir problem değilmiş gibi kabul edilmesini sağlamayı bizden hiç kimse beklemesin. İkisi birbirinden ayrı şeyler. Dünyada keskin bir LGBT propagandası yürütülüyor. Bunun arkasında büyük bir ekonomik desteğin olduğu, lobi desteğini yürütüldüğü biliniyor. Biz sadece kendi inanç değerlerimiz çerçevesinde değil, öbür taraftan insani değerleri çerçevesinde de eşcinselliğin normalleştirilmesine, yayılmasını göz yumamayız."