Ailenin avukatı konuştu: ATV kazasıyla ilgili ifade vermeyen kim? T.C. Türkiye'de mi ABD'de mi yargılanacak?

Ailenin avukatı konuştu: ATV kazasıyla ilgili ifade vermeyen kim? T.C. Türkiye'de mi ABD'de mi yargılanacak?
Yazar Eylem Tok ve Op. Dr. Bülent Cihantimur'un 17 yaşındaki oğlu T.C. kullandığı araçla 1 Mart Cuma gecesi arıza nedeniyle emniyet şeridinde duran 3 ATV motoruna çarptı.Leyla AydoğanKazada T.C.'nin çarptığı Oğuz Murat Acı...
Yazar Eylem Tok ve Op. Dr. Bülent Cihantimur'un 17 yaşındaki oğlu T.C. kullandığı araçla 1 Mart Cuma gecesi arıza nedeniyle emniyet şeridinde duran 3 ATV motoruna çarptı.

Leyla Aydoğan

Kazada T.C.'nin çarptığı Oğuz Murat Acı hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı. Olay sonrası oğluyla önce Mısır’a kaçan anne Eylem Tok, oradan da ABD’ye kaçtı.

Yaşanan gelişmelerin ardından Adalet Bakanlığı da şüphelilerin Türkiye’ye iade edilmeleri için harekete geçti.

Öte yandan soruşturma ile ilgili sosyal medyada kazaya karışan kişiler arasında ünlü iş insanlarının çocuklarının olduğu iddiaları da dolaşıma sokuldu.

İfadesi alınmayan bir kişinin Yıldırım Demirören’in çocuğu olduğu iddiaları bunun akabinde gündeme otururken Demirören tarafından yapılan açıklamada bu iddia yalanlanarak çocuklarının yurt dışında öğrenim hayatına devam ettiği belirtildi.

Benzer bir iddia ise Acar ailesi için dile getirildi. Kazaya karışanlar arasında Türkiye’nin zengin ailelerinden Acarlardan bir kişinin olduğu da yazılmaya başlandı. Ancak Acar ailesinden bu iddialara ilişkin bir cevap gelmedi.

Tüm bu iddialar gündemde yerini korurken Oğuz Murat Acı’nın ailesinin avukatı Hacı Orhan, süreçle ilgili Gazete Pencere’ye konuştu.

İfade vermeyen kişi kim?

Araçta 10 kişinin olduğunu söyleyen Orhan, T.C. hariç hala 1 kişinin ifade vermediğini ve kişinin kim olduğuna dair henüz bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Savcılığın HTS kayıtlarıyla ilgili harekete geçtiğini söyleyen Orhan, bu hafta içinde HTS kayıtlarıyla ilgili adım atılmasını beklediklerini duyurdu.

Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı dosyadan Interpol’ün haberdar olduğunu ifade eden Orhan, iki seçenek olduğunu söyledi.

T.C.’nin ABD vatandaşı olması durumu değiştirir mi?

Orhan, yargılamanın iki seçeneğinin olduğunu söyleyerek, birinci seçeneğin ABD’nin kendisinin yargılama yapabileceğini ikinci olarak da T.C.’nin Türkiye’ye iade edilmesiyle yargılamanın gerçekleşeceğini ifade etti. T.C.’nin yargılanmama gibi bir durumunun olmadığının altını çizdi.

Karşı taraftan bir kişinin başsağlığı dileklerini ilettiğini belirten Orhan, acılı ailenin yargılama olmadan başsağlığını kabul etmediğini ve etmeyeceğini vurguladı.