AK Parti anayasa değişikliği teklifini Meclis’e sundu

AK Parti anayasa değişikliği teklifini Meclis’e sundu
AK Parti’nin “başörtüsüne anayasal güvence ve ailenin korunması” gerekçesiyle hazırladığı anayasa değişikliği önerisi, ittifak ortakları MHP ve tek milletvekili bulunan BBP ile birlikte 336 milletvekilinin imzasıyla TBMM...

AK Parti’nin “başörtüsüne anayasal güvence ve ailenin korunması” gerekçesiyle hazırladığı anayasa değişikliği önerisi, ittifak ortakları MHP ve tek milletvekili bulunan BBP ile birlikte 336 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Anayasa’nın din ve vicdan hürriyetini düzenleyen 24. maddesi ve aile ve çocuğun korunmasına ilişkin 41. maddesinde değişiklik öngören teklif, kamu ve özel sektör dahil hayatın hiçbir alanında, dini inancı nedeniyle başörtüsü veya kıyafeti nedeniyle hiçbir kadının ayrımcılığa tabii tutulamayacağını öngörüyor.
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, anayasa değişikliği teklifini TBMM Başkanlığı’na sunmadan önce AK Parti ve MHP’li kadın milletvekilleriyle basın toplantısı düzenledi.

Zengin “Teklifimizde; başörtülülerin de başı açıkların da hakkını savunuyoruz. Kısaca kadınların özgürlüğünü savunuyoruz” dedi.