"AK Parti Ankara'dan umudunu kesti"

"AK Parti Ankara'dan umudunu kesti"
Gazeteci İsmail Saymaz, AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybedeceğini kabullendiğini öne sürdü.Sözcü yazarı İsmail Saymaz, “AK Parti, Ankara’dan umudunu kesti sayılır. Kazanmaktan söz edeni...
Gazeteci İsmail Saymaz, AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybedeceğini kabullendiğini öne sürdü.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, “AK Parti, Ankara’dan umudunu kesti sayılır. Kazanmaktan söz edeni duymadım. Tahminler kaç farkla kaybedileceği üzerine yapılıyor” diye yazdı.

Saymaz, devamında da şunları kaydetti:

“AK Parti’nin yaptırdığı kimi anketlerde, çuvalla oy çıkardıkları Sincan’da bile Yavaş farkla önde görünüyor. AK Partililer ‘Sincan böyleyse...’ diye kara kara düşünüyor. Kaygılanmakta haklılar.

PanoramaTR Direktörü Osman Sert, seçmende Yavaş’ın kazanacağına dair inancın yüzde 70’i bulduğunu ifade ediyor. AK Parti, Turgut Altınok’un adını açıkladıktan sonra bu oranın yükseldiğini belirtiyor, Sert. Sert’e göre ikisi de ülkücü kökenli olduğu için adaylar arasında kimlik kaynaklı bir gerilim yaşanmıyor. CHP ile bağını gölgede tutan Yavaş, AK Parti ve MHP tabanından oy alıyor. Buna karşın Altınok’un Cumhur İttifakı’nın 14 Mayıs mevcudunu koruması bile zor. Yavaş, diyebilirim ki, siyasi tarihindeki en kolay seçim kampanyasını yürütüyor.”

(Yazının tamamı)