Ak Parti görmezden geliyor

Ak Parti görmezden geliyor
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Enes Kara’nın ölümüne ilişkin, “Enes Kara, maalesef yaşadığı bunalımlar sonucu hayatını kaybetmiştir. Böylesi acı olaylar üzerinden...

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Enes Kara’nın ölümüne ilişkin, “Enes Kara, maalesef yaşadığı bunalımlar sonucu hayatını kaybetmiştir. Böylesi acı olaylar üzerinden siyasi çıkar elde etmek doğru değil ve kabulü mümkün değildir” ifadelerini kullandı:
“Çok değişik sosyal çevrelerin içerisinde de intiharlar olmuştur. Enes Kara’nın kalmış olduğu yerin bir yurt olmadığı malumdur. Gençlerimizin hür iradeleriyle açmış olduğu öğrenci evi olduğunu görüyoruz. Türkiye, demokratik hukuk devletidir. Siz, ‘Bir denetleme yapıyoruz, diyerek insanların evleriyle ilgili araştırma yapıyoruz’ derseniz bunun ucu nereye kadar varacaktır? ‘Denetim’ dediğimiz zaman bir öğrencinin açtığı evi inceleyecek olursak acaba demokratik değerlerine, dokusuna ne kadar zarar veririz? Buna da iyi bakmamız lazım. Böylesi bir olayın vahametiyle alelacele karar vermek de demokrasimizle bağdaşmaz.”