AK Parti İBB adayı Kurum Dünya'nın en uzun bisiklet yolunun açılışına katıldı

AK Parti İBB adayı Kurum Dünya'nın en uzun bisiklet yolunun açılışına katıldı
Herkes İçin Spor Federasyonu, İstanbul’da gerçekleştirdiği etkinlikle Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 2024 Hareketlilik Yılı kapsamında, Beykoz Spor Ormanı'nda 1653 bisikletle "Dünyanın En Uzun Bisiklet Hattı" oluşturuldu....
Herkes İçin Spor Federasyonu, İstanbul’da gerçekleştirdiği etkinlikle Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 2024 Hareketlilik Yılı kapsamında, Beykoz Spor Ormanı'nda 1653 bisikletle "Dünyanın En Uzun Bisiklet Hattı" oluşturuldu. Bakan Bak’ın da katıldığı etkinlikte kırılan rekorla Guinness Rekorlar Kitabı'na girildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Dünyanın En Uzun Bisiklet Hattı Dünya Rekoru Denemesi’ programında gençlerle bir araya geldi.

Daima gençlerle birlikte yol yürüyeceklerini vurgulayarak konuşmasına başlayan Murat Kurum, ‘’Ülkemizin yine rekorlar kitabına adını yazdırdık. 1653 bisikletle bu rekoru Türk gençliği kırdı. Sizlerle birlikte yol yürüyeceğiz. İstanbul’un geleceğini inşa edeceğiz. Çünkü sizler ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayal ettiği o muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak insanlarsınız. Gençliğimizsiniz, geleceğimizsiniz. Sizlerle birlikte İstanbul'un, Türkiye'nin geleceğini inşa edeceğiz. 31 Mart'ta Murat Ağabeyinizle birlikte yol yürüyecek misiniz? 31 Mart'ta yeniden İstanbul diyecek miyiz? 31 Mart’ta İstanbul'u muradına kavuşturacak mıyız?’’ dedi.

"Bize çalışkan adam lazım, tatil yapan değil"

Etkinlikte konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024 yılını 'Hareketlilik Yılı' ilan ettiklerini söyledi. Bakan Bak, "Murat Kurum, beraber çalıştığımız bir arkadaşımız. Türkiye’nin dört bir yanına millet bahçeleri, spor ormanları inşa etti. 1 Nisan itibarıyla İstanbul'un başına geçecek. Bize çalışkan adam lazım, tatil yapan değil." dedi

 

İstanbul’da bisiklet ulaşım aracı olacak’’

İstanbul’da bisikleti ulaşım aracı haline getireceklerini söyleyen Kurum, ‘’İlk etapta 2028 yılına kadar bisiklet yolunu 1000 kilometreye, ardından 1500 kilometreye çıkaracağız. İstanbul’un her yerinde bisiklet artık ulaşım aracı olacak. Bisiklet ile evinizden çıkacaksınız; okulunuza, işinize gideceksiniz. Aynı zamanda scooter park yerleri, elektrikli araç park yerleri yapacağız. Gençliğimiz 2040 sıfır emisyon hedefimize birlikte ulaşacağız. Bu görev çok önemli çünkü tedbirler almazsak İstanbul'umuz, ülkemiz yaşanamaz bir hale gelecek. O yüzden her alanda tedbirlerimizi artıracağız.

Olimpiyat şehri İstanbul hedefimiz için çalışacağız’’

Her alanda, her mahalleye spor tesisleri kazandıracaklarını belirten Kurum, ‘’İstanbul'un genelinde ‘Olimpiyat Şehri İstanbul’ hedefimize her mahallede spor yapılan, her mahallede yürüyüş yapılan, bisiklete binilen gençlerimizin çalışabildiği dene yap atölyeleriyle, start-up merkezlerimize paylaşımlı ofis alanlarıyla ve yine gençlerimizin iş kurabilmeleri için 100 bin gencimize 100 bin TL sermaye desteğiyle birlikte el ele İstanbul'un geleceğini inşa edeceğiz. Burada bisiklete bindik, bundan sonraki süreçte de hep bisiklete bineceğiz. Bakanımızla birlikte bu mücadeleyi İstanbul'un 39 ilçesi için, 964 mahallesi için her zaman vereceğiz ve gençliğimizle birlikte İstanbul'un bir spor şehri olması için bir olimpiyat şehri olması için çalışacağız. ‘Türkiye Yüzyılı’nda parlayan İstanbul'u sizlerle birlikte inşa edeceğiz.’’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.

"Gelecekte yapacaklarımız için motivasyon kaynağı’’

Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Kerim Çomoğlu, her yaştan bireyin daha sağlıklı, daha güçlü, daha zinde olması için çaba harcadıklarını vurgulayarak, “Spor yapan bireyler zararlı alışkanlıklardan uzak durur. Federasyon olarak en büyük amacımız sporun yaşam biçimi haline getirilmesi. Bugün elde edilen başarı, gelecekte yapacaklarımız için motivasyon kaynağı olacaktır. Başta Sayın bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın da, İstanbul’un bisiklet şehri olacağını vurgulayarak, ”İstanbul bisiklet şehri olunca ne olacak? Sağlık harcamalarında en az üç yüz milyar lira tasarruf edeceğiz. Daha huzurlu olacağız, daha eğlenceli olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından rekor kırılan 1653 bisiklet, katılımcılara kurayla dağıtıldı. İlk çekilişleri Bakan Dr. Osman Aşkın Bak yaptı.