AK Parti kadrolarından üniversite rektörlüğüne

AK Parti kadrolarından üniversite rektörlüğüne
Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne, 2015 seçimlerinde İstanbul AK Parti aday adayı da olan, Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu atandı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapılan atamaya, birçok öğrenci ve siyasetçi...

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne, 2015 seçimlerinde İstanbul AK Parti aday adayı da olan, Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu atandı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapılan atamaya, birçok öğrenci ve siyasetçi tepki gösterdi.

Boğaziçili öğrenciler, rektörün atama yoluyla getirilmesine yönelik itirazlarını ‘Kayyum Rektör İstemiyoruz’ etiketiyle dile getirdi. Boğaziçi Dayanışması, yarın Güney Kampüs'te basın açıklaması için çağrı yaptı. Grup, online devam eden dersleri yarın boykot edeceklerini de açıkladı.

Aynı atama kararnamesi ile Pamukkale Üniversitesi Rektörü, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü, Beykoz Üniversitesi Rektörü ve Çağ Üniversitesi Rektörü de değişti.

ERDOĞAN 1 YILDA 27 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATADI

2 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarıyla birlikte son bir yılda 27 üniversite rektörü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atandı.

ÖZGÜRLÜK KAYYUM ATAMAYLA SAĞLANMAZ

Atamaya siyasilerden de tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "AKP Genel Başkanı, AKP milletvekili adayı olma vasfını, liyakatin ve bilimin önünde tutmuş olacak ki Boğaziçi Üniversitesi’ne dışarıdan rektör atadı. Sözümüz olsun AKP Genel Başkanı, bu şımarık güç gösterilerinizi tarihe gömeceğiz" ifadelerini kullandı. DEVA Partisi lideri Ali Babacan, "Özgürlük ve üretkenlik, kayyum atamalarıyla sağlanamaz" dedi.

BULU’NUN SİYASİ GEÇMİŞİ

2002 yılında AK Parti'nin Sarıyer İlçesi kurucularından olan Bulu, 2009 yerel seçimleri öncesinde yine AK Parti'den Ataşehir Belediye Başkanı aday adayı oldu. İstanbul milletvekilliğine de Ataşehir belediye başkanlığına da aday gösterilmeyen Bulu, geçmişte AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği de yaptı; Ekonomiden Sorumlu AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılığı'na kadar yükseldi.