AK Parti papatya çayını saldırgan buldu

AK Parti papatya çayını saldırgan buldu
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik tehdit dili kullanmasıyla yeni bir polemik başladı. “Beni kendinle uğraştırma” diyen Erdoğan’a “papatya çayı...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik tehdit dili kullanmasıyla yeni bir polemik başladı. “Beni kendinle uğraştırma” diyen Erdoğan’a “papatya çayı içmesini” öneren Akşener’in sözlerini “saldırgan” bulan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “PKK’nın açık destek ilan ettiği bir yapının parçası olarak yola devam etmeyi tonlarca rezene çayı içerek bile hazmetmek mümkün değildir” dedi. İYİ Parti lideri ise Erdoğan’a bir kez daha yanıt vererek “Benim için Silivri soğuk değil” dedi, papatya çayı içmeye devam etmesini önerdi.



Erdoğan önceki akşam katıldığı televizyon programında kendisini hedef alarak “Tayyip ismine de Erdoğan ismine de dikkat et. Yanlış yere kafanı çarpıyorsun, beni kendinle uğraştırma” deyince Akşener sosyal medyadan “Giderayak seni çok gergin gördüm Recep Bey. Akşamları papatya çayı iç, iyi gelir” yanıtı vermişti.



ÇELİK’E GÖRE “SALDIRGAN” OLAN AKŞENER
AKP Sözcüsü Çelik ise dün sosyal medyadan arka arkaya sıraladığı tweetlerle Akşener’e tepki gösterdi: “Kullanılan bu yakışıksız dili ve tutumu kınıyoruz, kendilerine iade ediyoruz. Bu saldırgan üslubun sebebini biliyoruz. PKK’nın defalarca açık destek ilan ettiği bir yapının parçası olarak yola devam etmek zorunda kaldıklarını görüyoruz. Kuşkusuz bunu tonlarca ‘rezene çayı’ içerek bile hazmetmek mümkün değildir…”

Akşener, Adıyaman’da depremzedelerin sorunlarını dinledi, hijyen sorununa dikkat çekti.


“PAPATYA ÇAYINA DEVAM”
Akşener ise dün gittiği Adıyaman’da Erdoğan’a bu kez sözlü yanıt verdi. Erdoğan’ın daha önce de iki kez kendisini tehdit ettiğini anımsatan Akşener şunları söyledi: “Diyorum ki; Recep Bey, neden bu kadar sinirlisin? İktidarında benim namusuma şerefime sahibi olduğunuz televizyon kanalından iftira atıldı, evim basıldı, torunuma iftira atıldı… Hepsi beraat etti. Sen önce bunlara bak. Yanındaki cahil, liyakatsiz, yalaka tayfasını tehdit et. Beni tehdit edemezsin. Demirden korksaydık trene binmezdik. Ben buradayım, adresim belli, çantam elimde, benim için Silivri soğuk değil. Buyrun Recep bey… Bu sinire gerek yok ben sana tavsiye edeyim; papatya çayına devam.”