AK Parti saldırıyı bıraktı, muhalefeti suçladı

AK Parti saldırıyı bıraktı, muhalefeti suçladı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Mersin’de polisevine saldırı düzenleyen Dilşah Ercan’ın, CHP’nin hazırladığı ‘Tutuklu Gazeteciler Raporu’nda ‘tutuklu gazeteci’ olarak yer aldığını belirtti.Dağ, Twitter’daki...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Mersin’de polisevine saldırı düzenleyen Dilşah Ercan’ın, CHP’nin hazırladığı ‘Tutuklu Gazeteciler Raporu’nda ‘tutuklu gazeteci’ olarak yer aldığını belirtti.

Dağ, Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, “CHP’nin hazırladığı ‘Tutuklu Gazeteciler Raporu’nda polisimizi şehit eden Dilşah Ercan adlı terörist tutuklu gazeteci olarak ifade edilmiş. Terör örgütleriyle kol kola olmayı normalleştiren Kılıçdaroğlu ve CHP’si bu olay için de ‘Bir gazeteci öldürüldü’ derse şaşırmayacağız” ifadelerini kullandı.

Dağ mesajında Türkiye’de gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuklanan gazetecinin bulunmadığı da savunarak, “Bilinmelidir ki Türkiye’de gazetecilik yaptığı için tutuklanan kimse yoktur, gazeteciliği terörizme kalkan yapanlar vardır. ‘Gazeteciler tutuklanıyor’ propagandasının ve onları fonlayanların derdinin gazetecilik değil, Türkiye düşmanlığı olduğu bir kez daha tescillenmiş oldu” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dilşah Ercan ile ilgili iddiaya, “Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz edin ucu ya HDP ya CHP’nin gazeteci, siyasetçi diye sahip çıktığı kesimlere çıkar” sözleriyle destek verdi.

Sonrasında AK Partili yöneticiler ve AK Parti adına sosyal medya kampanyası yürüttüğü bilinen hesaplardan ardı ardına CHP ve raporun altında imzası olan Veli Ağbaba’yı hedef alan paylaşımlar yapıldı.

CHP’YE İFTİRA ATAN HADSİZLER VAR
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Erdoğan’ın bu sözlerine, “İğrenç bir algı operasyonuna niyetleniyorlar” sözleriyle tepki gösterdi.

Raporu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2012’de hazırlayıp 2013’te paylaştığını ve o dönem bütün siyasi partilere yolladığını ifade eden Özel, “Tutuklu Gazeteciler Raporu’nun bir sayfasından Cumhuriyet Halk Partisi’ne hesap soran, iftira atan hadsizler var. Saldırıda ölen teröristin isminin raporda yazması üzerine 'CHP buna gazeteci dedi' diyorlar. Rapor 2012 yılından. CHP adı bilinen tutuklu gazetecileri cezaevinde ziyaret ediyor. Gazetecilik faaliyeti içerisinde olan 72 kişi mektup yazarak çalıştığı yerleri ve varsa uğradığı hak ihlallerini yazıyor. Toplam 188 kişi var. O raporda yer alan üç kişi şu an vekil olarak TBMM’de” ifadelerini kullandı.


İÇERİDEN ‘KAMPANYA BAŞLAYACAK’ UYARISI
Raporun altında imzası bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba BiDeBunuİzle yayınına katılarak iddialara yanıt verdi. Ağbaba, “Organize bir kampanya ile karşı karşıyayız. Geçtiğimiz haftadan beri benimle ilgili yalan haberlerle bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Hatta devlette çalışan bir görevli, 'Sizinle ilgili böyle bir kampanya başlayacak' diye bizi uyardı ama ben çok ciddiye almamıştım. Konu edilen rapor gazeteci örgütleri ve bağımsız gözlemcilerden edinilen bilgilerle hazırlanmış bir rapor. Raporda Mustafa Balbay, Mehmet Haberal da var, Tuncay Özkan var, Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın gibi 188 gazeteci var. Bahsi geçen terörist 2011 yılında devlet ile PKK arasındaki pazarlıklar sonucu ‘4. Yargı Paketi’ ile serbest kalıyor. Biz bu raporu 2013 yılında yayınladık. Madem bu terörist, bunu neden serbest bıraktınız? Kaldı ki 10 yıl önceki bir insanın bugün hangi suçu işleyeceğini biz nereden bilelim?