AK Parti “şatafat”ı kendi haline bıraktı

AK Parti “şatafat”ı kendi haline bıraktı
AK Parti Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, uyuşturucu temin etme suçlamasıyla gözaltına alınan Kürşat Ayvatoğlu’nun genel merkezde çalıştığını, yakın ekibinin içinde çalışan biri olmadığını belirtti ve “İfadelere...

AK Parti Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, uyuşturucu temin etme suçlamasıyla gözaltına alınan Kürşat Ayvatoğlu’nun genel merkezde çalıştığını, yakın ekibinin içinde çalışan biri olmadığını belirtti ve “İfadelere bakılırsa kendi içlerindeki mesele, arkadaşları ile ilgili konu. Orada bir takım şantajlar elimizde görüntüler var gibi bir takım şeyler söylenmiş’’ dedi.
CNN Türk yayınına katılan Dağ “10 senedir vekiliz. Benim danışmanım zaten belli. Genel merkeze gelince Özel Kalem Müdürüm de belli. Bu arkadaş yakın ekipte çalışan biri değil. Kastamonu Belediyesi’nde çalışan, babası yok. Bu anlamda genel merkezde çalışsın diye referans oldu Ar-Ge biriminde çalışan bir arkadaş. Devir teslim törenlerinde orada bulunması söz konusu oldu” dedi.
ÇIKARACAĞIMIZ DERSLER VAR
“Bundan çıkaracakları dersleri olduğunu” da vurgulayan Dağ “Partiye alırken başka araştırmalar da yapması lazım partinin. Bundan sonra çok daha dikkat etmeyi gerektirecek bir durum var. Bu mevzudan haberdar olur olmaz sosyal medyadan değil, direkt bize gelmiş olsaydı bu kişinin işine yine son verirdik, bundan bir gram tereddüt edecek durum partimizde siyaset yapan insanda söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı. Ortaya çıkan görüntülerin AKP’ye samimi olarak oy veren insanların bazılarını üzdüğünü vurgulayan Dağ “Onlardan helallik istiyorum. Bu konuda siyasallaştırmak isteyenlerin kendi partilerindeki taciz, tecavüz konularını 126 gündür konuşmayanları da not etmek gerekiyor” dedi. Ayvatoğlu’nun nasıl zenginleştiğinin tartışıldığını da vurgulayan Dağ şöyle devam etti: “Bir seneki süre zarfında bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yargının bu konuda eli açık. Elinde delil, belge olanlar, iddiasını ortaya koyanlar, ticaret yaparak değil de nüfus ticareti yaparak, belediye, kamu hizmetleri noktasında çalışma yaparak durum varsa yargının önü açık.”

AYVATOĞLU’NA EV HAPSİ

Kürşat Ayvatoğlu’nun da aralarında bulunduğu 6 şüpheli savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Ayvatoğlu, kokain kullandığını itiraf etti. Savcı, 6 kişiye tutuklama istedi. Hakim, tutuklama talebini reddetti. 5 şüpheli serbest bırakılırken, Ayvatoğlu’na konutu terk etmeme şartıyla adli kontrol kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı karara “derhal” itiraz ettiğini duyurdu.

‘Danışmanlar çetesi’ni duyurdu

Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, balyalar halinde yüklü miktarda paraların göründüğü videolar paylaştı ve “Görüntülenen kişi AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın kuzeni ve danışmanı Ömer Işık” dedi. Şık “Adıyaman’dan başlayan ve Gaziantep’te bir hazine arazisinin ‘sözde satışıyla’ o dönemin döviz kuru üzerinden genç bir iş insanını toplamda 33 milyon 534 bin 270 TL dolandıran danışmanlar çetesinin ayrıntısını birkaç gün sonra okuyacaksınız” paylaşımı da yaptı. Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, AK Partili Kürşat Ayvatoğlu’nun lüks bir araçta uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından “Meseleyi siyasallaştırmaya çalışıyorlar” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya balyalar halinde paraların göründüğü videolar paylaşarak yanıt verdi. Şık, AK Partili danışmanlardan oluşan bir çete olduğunu iddia etti.
Twitter hesabından “’Meseleyi siyasallaştırmaya çalışıyorlar’ diyen Süleyman Soylu, aşağıdaki videoda yer alan görüntülerdeki balyalar halindeki paranın kimlere gittiğini, neyin karşılığı ödendiğini araştırabilir. Zaten işgal ettiği makam kendisini bununla görevlendiriyor” diyerek video paylaşan Şık, görüntülenen kişinin AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın kuzeni ve danışmanı Ömer Işık olduğunu yazdı.
AYDIN KABUL ETTİ
Şık’ın paylaşımının ardından AK Parti Milletvekili Ahmet Aydın, sosyal medya hesabından açıklama yaparak “Danışman olarak zikredilen Ömer Faruk Işık’ın bu görevi 15.12.2020’de sonlandırılmıştır. Konu, aylar öncesinde yargıya intikal etmiştir” ifadelerini kullandı.
ÇATAKLI HAKARETLE YANIT VERDİ
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı ise, Şık’ın iddialarına yanıt vererek, “HDP’den milletvekili seçilen, birçok yasa dışı eylemin içerisinde bulunan, PKK heveslisi Ahmet Şık; Türk Polisi 8 Ocak’ta, bahsettiğin olayın ilgililerini gözaltı yaptı, 10 Ocak’ta tutuklama oldu… PKK’nın değirmenine su taşırken zamanı şaşırmışsın…” ifadelerini kullandı.