AK Parti Sözcüsü Çelik: “Sosyal medya gerekli ama masum değil”

AK Parti Sözcüsü Çelik: “Sosyal medya gerekli ama masum değil”
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sosyal medya düzenlemesi için talimat verdiğini söyledi ve “Bununla ilgili çalışma yakın zamanda meclise gelecek” dedi.Sosyal medyanın zaman zaman kötü niyetli girişimlerin...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sosyal medya düzenlemesi için talimat verdiğini söyledi ve “Bununla ilgili çalışma yakın zamanda meclise gelecek” dedi.

Sosyal medyanın zaman zaman kötü niyetli girişimlerin odak noktası haline geldiğini belirten Ak Parti Sözcüsü Çelik, bu durumda devletlerin vatandaşlarını koruma mükellefiyetlerinin ortaya çıktığına dikkati çekti, “Burası gerekli bir alan ama masum bir alan değil" dedi.

Sosyal medya şirketlerini de hedef alan Çelik, “Son zamanlarda görüyoruz, ideolojik sebeplerle davranabiliyor bu şirketler. Örneğin; Türkiye'nin Suriye'deki operasyonlarını desteklediği için Türkiye’de bazı hesapların kapatıldığını görüyorsunuz. Bu tamamen tarafgir, tamamen ideolojik, hatta Suriye'de iç politikada taraf olmuş bir yaklaşımın ürünü olarak önümüze geliyor" dedi.

Kovid-19 ile mücadele döneminde de sosyal medya üzerinden yanlış bilgilendirmeler yapıldığını ve bunların örgütlü yaklaşımlar olduğunu vurgulayan Çelik, sosyal medyanın tamamen kapatılacağı yönündeki ifadeler için de, "Yasal düzenleme buradaki özgürlük alanını garanti altına almak için yapılır" dedi.