AK Parti ‘yurtsuz’ öğrenciler için ‘Seferberlik’ ilan etti

AK Parti ‘yurtsuz’ öğrenciler için ‘Seferberlik’ ilan etti
Öğrenci yurtlarından sorumlu Yurt-Kur’un bağlı olduğu Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yüksek kira talepleri nedeniyle öğrencilerin yurt veya ev bulamadığı tartışmalarına ilişkin, “Verileri bilmeden farklı...

Öğrenci yurtlarından sorumlu Yurt-Kur’un bağlı olduğu Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yüksek kira talepleri nedeniyle öğrencilerin yurt veya ev bulamadığı tartışmalarına ilişkin, “Verileri bilmeden farklı şekilde ortaya koyanlar, bildiği halde kötü niyetle istismar edenler, milletimizi kandırmaya çalışıyor. Türkiye dünyanın en kapsamlı ve kapasitesi en yüksek yurtlarına sahip” demişti.
Ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ‘Barınamıyoruz’ eylemlerine ilişkin açıklama yaptı, muhalefeti suçladı. Ama Özhaseki, sorun olmadığı söylenen öğrencilerin barınması için “AK Partili belediyeler olarak seferberlik ilan ettik” diyerek aslında yaşanan sorunu da kabul etmiş oldu.
Devlet yurdu çıkmaması ya da yurtta kalmak istemeyen öğrenciler, artan kira ve yurt fiyatlarına karşı Türkiye’nin farklı kentlerinde sokaklara çıkarak ‘Barınamıyoruz’ eylemleri düzenlemeye devam ederken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, eylemleri “provokatif” olarak niteledi. Özhaseki, “Sokağa dökülmek herhalde bazı işgüzar muhalefetin işi olsa gerek. Biz iş yapma tarafındayız, insanlara yardımcı olma tarafındayız” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’yla görüştüğünü, bakanlığın “müthiş bir çaba içerisinde” olduğunu söyleyen Özhaseki şunları söyledi:
“AK Partili belediyeler olarak seferberlik ilan ettik. Önümüzdeki günlerde hangi öğrencimiz ihtiyaç sahibiyse belediyelerimize müracaat edebilirler. Arkadaşlarımızın tamamı onların hizmetinde olacaklar. Yurtların karşılanma oranı bakımından doğrusu Gençlik ve Spor Bakanımızla konuştuğumda çok tatmin edici cevaplar aldım. Bütün şehirlerde hazırlıklarını yapmışlar, kayıtlarını yapıyorlar. Ev sahipliğinde bir kusur gösterilmiyor. Ancak ola ki yedekte kalanlar olabilir. Onların da barındırılması, okula hazırlık dönemi için imkân sunulması hususunda bizler de AK Partili belediyeler olarak bir karar aldık. Belediyelerimiz tamamıyla gençlerimize yer bulma hususunda yardımcı olacaklar.”