AK PARTİ’DE SOYLU GERİLİMİ

AK PARTİ’DE SOYLU GERİLİMİ
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı iki televizyon programında Peker’e koruma verilmesiyle ilgili kendisinden önceki dönemde görev yapan bakan ve bürokratları...

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı iki televizyon programında Peker’e koruma verilmesiyle ilgili kendisinden önceki dönemde görev yapan bakan ve bürokratları adres göstermesi, AK Parti içinde tartışma yarattı. BBC Türkçe’nin iddiasına göre, aralarında emniyet kökenli isimlerin de bulunduğu 15 milletvekili grup yöneticileriyle görüşerek, bizzat rahatsızlıklarını parti yönetimine iletti.
Söz konusu milletvekillerinin önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmek istedikleri ancak yapılan iç değerlendirmelerde Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın görevlendirilmesinin kararlaştırıldığı öne sürüldü.
BÜLENT TURAN: GÖREV ÜSTLENMEDİM
Bülent Turan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda BBC Türkçe’ye yönelik “Haberiniz doğru değildir” dedi. Turan, şu görüşlere yer verdi:
“Unutmayalım ki adaletin tesis edilebilmesinin bir gereği de dedikodu ve söylenti ile siyasal mühendislik yapma girişimlerinin önünün alınmasıdır. Bu hususlara dikkat etmek kanaatimizce sadece siyasilerin değil, tüm kesimlerin görevidir. Basın ilkeleri çerçevesinde, haberinizin bu anlayışla yeniden değerlendirmesini dilerim.”
BBC TÜRKÇE: HABERİMİZİN ARKASINDAYIZ
BBC Türkçe, yeni bir açıklama daha yaparak, “BBC Türkçe, haberinin arkasındadır ve muhabirinin itibarını zedeleyecek herhangi bir suçlamayı kabul etmemektedir” dedi.