AK Parti’nin Türkan Saylan nefreti bitmiyor

AK Parti’nin Türkan Saylan nefreti bitmiyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi aralık ayı oturumlarının son birleşiminde Türkan Saylan’ın isminin sokağa verilmemesi tartışmalara yol açtı.Oturumda İBB CHP Meclis Üyesi Murat Cirav, Türkan Saylan’ın isminin bir...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi aralık ayı oturumlarının son birleşiminde Türkan Saylan’ın isminin sokağa verilmemesi tartışmalara yol açtı.

Oturumda İBB CHP Meclis Üyesi Murat Cirav, Türkan Saylan’ın isminin bir yıldır bekletilerek bir sokağa verilmemesini gündeme getirdi, nedenini sordu. İBB AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, Saylan’ın toplumun ortak değerlerini böldüğünü öne sürerek, “Türkan Saylan, toplumun çoğunluğunu teşkil eden insanların ortak değerlerine saygı duymayan biridir. Türkan Saylan bu milletin ortak değerlerine hakaret eden birisidir. AK Parti çoğunluğu burada olduğu sürece Türkan Saylan gibi bu toplumu bölen kişilerin isimleri bir yerlerde yaşatılmayacaktır” dedi.

‘BU KARAR SİYASİDİR’
İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da Gökkuş’a cevap vererek, “Bunlar FETÖ’cülerin sözleridir. FETÖ’cüler bu sözlerle Türkan Saylan’ı cezaevine attılar. Bu karar siyasidir. Siyasi düşüncelerine uymadıkları için Türkan Saylan’a düşmanlık yapıyorlar” dedi.