‘AK Parti’nin yaptığını yapacağız yolsuzlukları Meclis’te araştıracağız’

‘AK Parti’nin yaptığını yapacağız yolsuzlukları Meclis’te araştıracağız’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Yolsuzluklara değinen Kılıçdaroğlu, “AK Parti 2002 Meclise geldiğinde ne yaptı? Yolsuzlukları araştırma komisyonu kurdu. İnşallah...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Yolsuzluklara değinen Kılıçdaroğlu, “AK Parti 2002 Meclise geldiğinde ne yaptı? Yolsuzlukları araştırma komisyonu kurdu. İnşallah aynı şeyi yapacağız. Yolsuzlukları araştırma komisyonu kuracağız. Bütün yolsuzlukları milletin önüne koyacağız. Devletin bürokratik kademelerinden bütün hırsızları temizleyeceğim. Bunun sözünü veriyorum” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından öne çıkan satır başları:
‘RÜŞVET ALAN SİYASETÇİYE DOKUNAMIYORLAR’
“Siyasette kirlilik var. Rüşvet alan siyasetçiler var. Bunu ben değil İçişleri Bakanı söylüyor. Rüşvet alan siyasetçiye korkusundan kimse dokunamıyor. ‘Neden rüşvet aldın’ sorusunu bile soramıyorlar.
‘KARA KIŞTA GÖRECEKSİNİZ ERDOĞAN EKONOMİSİNİ’
Kara kış geliyor. İnsanlar faturalarını ödeyemiyor. Daha zamlar gelmedi. Kara kışta göreceksiniz Erdoğan ekonomisini. Yağmur gibi zamlar gelecek. Bu zamlarla kim mücadele edecek? Onurumuzla duracağız.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın sitesine koyduğu tablo. Ocak 2021 1 milyon 37 bin 136 vatandaş elektrik faturasını ödeyememiş. Şubat ayında 1 milyon 202 bin 38 vatandaş ödeyememiş. Mart ayında 4 milyon 753 bin 87 vatandaş ödeyememiş. Nisan 2021’de 5 milyon 166 bin 439 vatandaş ödeyememiş. Türkiye bu halde.