Akar’dan umut veren açıklama

Akar’dan umut veren açıklama
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya’nın askıya aldığı tahıl koridoru anlaşmasının devam edeceği yönünde veriler olduğunu belirterek, “Ukrayna limanlarından ayrılmış olan ve denizde seyir halindeki gemiler yollarına...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya’nın askıya aldığı tahıl koridoru anlaşmasının devam edeceği yönünde veriler olduğunu belirterek, “Ukrayna limanlarından ayrılmış olan ve denizde seyir halindeki gemiler yollarına devam ediyor. Bizim oradaki Türk bandralı gemilerin çıkışında ise bir sorun yaşanmıyor” dedi.

Akar, önceki gün görüştüğü Rusya Milli Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile dün bir görüşme daha yaptı. Akar, görüşmeye ilişkin olarak şunları söyledi:

BUGÜN YARIN CEVAP BEKLİYORUZ
“Oradaki limanlardan sadece tahıl çıkması ve koridorun insani yardım amacıyla kullanılması konularında taraflar arasında bir mutabakat var. Sayın Şoygu, verdiğimiz bilgiler çerçevesinde kendi makamları ile görüşmelerini sürdürüyorlar. Bugün, yarın kendilerinden bir cevap bekliyoruz. Bu faaliyetlerin aksamaması, herhangi bir sıkıntıya sebebiyet verilmemesi ve tekraren başa dönülmemesi gerektiğini muhataplarımıza hatırlattık. Bu yönde ilerlemeler devam ediyor. Biz bu anlaşmanın devam edeceği yönünde mevcut verileri değerlendiriyoruz.”