Akif Beki: Henüz sıkışmadıysanız, en geç üç vakte kadar nakde sıkışacaksınız; hadi gözünüz aydın

Akif Beki: Henüz sıkışmadıysanız, en geç üç vakte kadar nakde sıkışacaksınız; hadi gözünüz aydın
Karar yazarı Akif Beki, bugün yayımlanan yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in  NTV'de yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Şimşek’in "Vergi dışı gelir adımları olacak. Özelleştirmelerden tutun diğer alanlara...

Karar yazarı Akif Beki, bugün yayımlanan yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in  NTV'de yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Şimşek’in "Vergi dışı gelir adımları olacak. Özelleştirmelerden tutun diğer alanlara kadar." sözlerini değerlendiren Beki, “Başka gelir kapıları da bulunacak ama sıranızı savmış değilsiniz, hemen rahatlamayın. Vergi geliri de artırılmaya devam edecek, onu dışlamıyor" yorumunu yaptı.

 “Hükümet gelir arıyor cepleri yoklayın” başlıklı yazısında Beki, “Nakde Sıkışmaya Hazır Mısınız?” sorusunu sorarak şunları söyle:

"Hükümetin gelir arayışı, hızlanacağa benziyor. Acil para lâzım. Fakat sadece hükümete değil, size de...

Henüz sıkışmadıysanız, en geç üç vakte kadar nakde sıkışacaksınız; hadi gözünüz aydın.

Çünkü harcamalarınızın kısılması gerekiyor, sizin harcamalarınızın. Nakde sıkıştıralarak buna zorlanacaksınız.

Krediler, kredi kartları çok açılmış. Enflasyonun iki katından fazla hacme ulaşmış. Borç harç içinde yüzüyormuşuz maşallah.

Bu para bolluğunda, tüketimi düşürmeden enflasyonla mücadele mi olurmuş! Şimşek söylüyor.

Enflasyonla büyüme sihirbazlığı için kim ucuz para musluklarını açtıysa? Yeni Bakan sağ olsun, onları geri kısıyor. Kurları kim tuttuysa onları da bırakıyor. "Tutmuşlar, bırakıyoruz" dedi çok şükür.

Pabuç artık pahalıya gelecek, harcamak zorlaştırılacak, ayaklar yorgana göre uzatılacak inşallah."

Beki yazısının devamında ise,  “Hazine arazileri, âcil ihtiyaçtan satılacak. Müjdeyi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki verdi. Nerede, ne var; hepsi taranıyormuş. Satılığa çıkaracaklarmış. Amaç, güya vatandaşa ucuz konut sunmak. Türkiye Yüzyılı'nda konut krizi böyle çözülecekmiş, Hazine arazilerini imara açıp satarak. Kimin aklına gelirdi!” dedi.

Beki'nin yazısının tamamı için tıklayınız