Akif Beki: İktidara yardımcı medya, 'Hans ile George’un kira artışına üzülmekle meşgul, bizim evsizlerin ağlayanı yok

Akif Beki: İktidara yardımcı medya, 'Hans ile George’un kira artışına üzülmekle meşgul, bizim evsizlerin ağlayanı yok
Karar yazarı Akif Beki, iktidara yakın medyanın Avrupa'daki evsizlere yönelik haberlerine dikkati çekerken, Türkiye'deki kira krizinin görmezden gelindiğini ifade etti. Yeni Şafak ve Sabah gazetesinin, "Batılı ülkelerdeki evsizler"...

Karar yazarı Akif Beki, iktidara yakın medyanın Avrupa'daki evsizlere yönelik haberlerine dikkati çekerken, Türkiye'deki kira krizinin görmezden gelindiğini ifade etti. 

Yeni Şafak ve Sabah gazetesinin, "Batılı ülkelerdeki evsizler" konulu haberlerini paylaşan Beki, "Yerli ve milli iktidara yardımcı medya, Hans ile George’un kira artışlarına üzülmekle meşgul" dedi. 

Beki, "Bizim evsizlerin ağlayanı yok" başlıklı yazısında, şunları kaydetti:

"Batı’nın büyüyen krizi, evsizlermiş. Artan kiralar, halkı sokağa mahkum ediyormuş. İngilizler de kiralarını karşılamakta zorlanmaya başlamış. Londra sokaklarında yaşayan evsiz sayısı, bir yılda yüzde 10 artmış. Bu da Sabah ile Yeni Şafak gazetelerine dert olmuş. Allah; başka dert, keder vermesin.

Subliminal mesajı aldınız herhalde. Biz yine iyiyiz, halimize şükredelim; demeye getiriyorlar. Benim etrafımda kirasını artık karşılayamaz hale gelince İstanbul’dan, Ankara’dan taşınmaya çalışanlar var. 20-30 yıldır tutunabildikleri şehirlerde daha fazla barınabileceklerinden umutları kesildi.
...
Her gün bir yerden kiracı- ev sahibi kavgası duyuluyor. Kırılan kapılar, cinayetler, yaralamalar... Ev sahipleri ile kiracılar birbirine girmiş. Hayatlar, altüst. Fakat iktidara yardımcı medya, Hans ile George’a üzüldüğü kadar üzülmüyor onlara." 

Yazının tamamı için tıklayın