Akif Beki "sandıkta kazansalar da ülkeyi teslim etmeyiz" diyenlere yabancı seçmeni örnek göstererek isyan etti: Siz kimsiniz?

Akif Beki "sandıkta kazansalar da ülkeyi teslim etmeyiz" diyenlere yabancı seçmeni örnek göstererek isyan etti: Siz kimsiniz?
Gazeteci Akif Beki, KRT TV ve Gazete Pencere YouTube ortak yayınında gazeteci Yavuz Oğhan'la yaptığı "Sen Ne Dersin" programında, Türk vatandaşlığı bulunan ancak Türkçe dahi bilmeyen ve oy kullanan seçmenleri eleştirdi; "Ülkeyi...

Gazeteci Akif Beki, KRT TV ve Gazete Pencere YouTube ortak yayınında gazeteci Yavuz Oğhan'la yaptığı "Sen Ne Dersin" programında, Türk vatandaşlığı bulunan ancak Türkçe dahi bilmeyen ve oy kullanan seçmenleri eleştirdi; "Ülkeyi sandıkta teslim etmeyiz" söylemine karşı ise "Kimlere teslim edebiliyorsun da bu ülkenin has evladına kim oluyorsun da teslim edemiyorsun?" diye sordu.

Yurt dışında 20 Mayıs'ta başlayan 13. Cumhurbaşkanı Seçimi 2. tur oylamasında Türkçe bilmeyen seçmenlerin oy kullandığı görüntüler tepki çekmişti.

Türkiye'de seçim sürecinden itibaren muhalefete karşı bazı siyasetçilerin de dahil olduğu " ülkeyi sandıkta teslim etmeme" söylemi geliştirilmişti.

Beki konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Yerli ve milli onlar olurken Kılıçdaroğlu nasıl olamıyor?" diye soruyorsun, ayrımcılıkla suçluyorlar. Ben suçlandım mesela. Twitter'da yazdım. Başkalarını da gördüm suçladıklarını. Irkçılıkla, ayrımcılıkla, göçmen düşmanlığıyla suçluyorlar. Ya kardeşim, adam göçmen değil, sığınmacı değil. Zorluktan, savaştan kaçıp bize sığınmış değil. Burada da yaşamıyor, kendi ülkesinde yaşıyor. Tek kelime Türkçe öğrenmemiş, burada bir gelecek kurma hayali yok. Kendi ülkesinde mutlu, iyi de parası var. Sadece dursun arada gider gelirim, pasaportu lazım olur diye buradan konut almış. Bir de hediye olarak vatandaşlık veriyorlar diye buradan ev almış. Böyle birisi nasıl bizim seçimlerde bizden sayılarak oy kullanır? Bunu soruyorsun, ayrımcılıkla suçlanıyorsun. Suçlayanlar da kendi vatandaşlarına küffar, hain, ülkeyi sandıkta teslim edemeyiz diyor. Kimlere teslim edebiliyorsun da bu ülkenin has evladına kim oluyorsun da teslim edemiyorsun? Delirmemek elde değil. Ne biçim konuşuyorsunuz siz. Senin de kimsenin de haddi değil seçimde başkası kazanırsa teslim edemem demek. Kimlere teslim ediyorsun 10 yılda 45 milyar dolar para gelecek diye."