Akif Beki'den İmamoğlu değerlendirmesi: Erdoğan'la aynı yoldan yürüyecek, uzun, ince bir yol bu

Akif Beki'den İmamoğlu değerlendirmesi: Erdoğan'la aynı yoldan yürüyecek, uzun, ince bir yol bu
Karar gazetesi yazarı Akif Beki, CHP'de "değişim" hareketinin kilit isimlerinden olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dün Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı açıklamaları köşesinde değerlendirdi. Beki, İmamoğlu'nun İBB başkan...

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, CHP'de "değişim" hareketinin kilit isimlerinden olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dün Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı açıklamaları köşesinde değerlendirdi. Beki, İmamoğlu'nun İBB başkan adaylığı için yola çıktığını ancak Türkiye'yi kazanma hedefinden vazgeçmediğini belirterek "Erdoğan'la aynı yoldan yürüyecek. Ama uzun, ince bir yol bu." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset meydanına çıkışını hatırlatan Beki, yazısına şöyle devam etti:

"Tabii yol uzadıkça tehlikeler artıyor.

Yargı eliyle önü kesilebilir mi, bir süreliğine kesilebilir. O da en fazla yerel seçimlerde yarışa sokulmaz. Yol daha da uzar, o kadar.

Erdoğan'ı hatırlayın; siyasetten yasaklanarak yarış dışı bırakılmış, ters tepip ona yaramıştı.

Siyasetçinin önünü halk açar, halk kapatır. Milli iradeye rağmen siyaset mühendisliğiyle kapatma girişimleri, önü daha çok açar.

Dolayısıyla İmamoğlu'nu bekleyen en büyük risk ne mi? Bir engelle karşılaşmadan yarışa girip İstanbul'u kaybetmesi. Sadece İBB'yi değil, Türkiye'yi yönetme iddialarına da veda edebilir. Ama CHP'yi aklından çıkarması gerekmez.

Çünkü... İstanbul'u kazananın, Türkiye'yi de kazanacağı doğruysa tersi de geçerlidir. İstanbul'u kaybeden, Türkiye'yi de kaybeder.

Oysa İstanbul'u kaybetse bile CHP Genel Başkanlığını hâlâ alabilir. Örnek, Kılıçdaroğlu. 2009 seçimlerinde İstanbul'u denedi, olmadı. CHP'nin başına geçmesini engelledi mi, hayır.

Onun için İmamoğlu, zoru seçmiş oldu."

Yazının tamamı için tıklayın