AKP adaleti

AKP adaleti
İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Deniz Poyraz Davası'nın beşinci duruşmasında olay çıktı.Yaşanan arbede nedeniyle mahkeme heyeti salonu terk etti. Kolluk kuvvetleri salonda bulunanlara biber gazıyla müdahale etti. Dava...

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Deniz Poyraz Davası'nın beşinci duruşmasında olay çıktı.

Yaşanan arbede nedeniyle mahkeme heyeti salonu terk etti. Kolluk kuvvetleri salonda bulunanlara biber gazıyla müdahale etti. Dava ise Şakran Cezaevi Kampüsü'ne nakledildi.

Duruşmada, önceki oturumlarda da olduğu gibi, mahkeme heyeti, yetki belgesiyle görevlendirilmiş avukatların dosyada taraf olmadığını söyleyerek ara kararla müdahil olamayacaklarını belirtti ve İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel'in açıklama yapmasına izin vermedi. Bunun ardından, karara itiraz eden avukatlar ile mahkeme heyeti arasında tartışma başladı.

Mahkeme salonunda hazır bulunan avukatlardan ve Deniz Poyraz'ın ailesinden aldığımız bilgilere göre, sanık Onur Gencer, o sırada duruşma salonuna getirilen Deniz Poyraz'ın tutuklu ağabeyi Kamuran Poyraz'a el kol hareketi yaptı.

Gencer'e karşılık veren Kamuran Poyraz'a jandarma müdahale edince, salonda gerilim arttı ve izleyiciler sanığa su şişeleri fırlattı.

Yaşanan gerilimin ardından mahkeme heyeti salonu terketti, kolluk kuvvetleri salona biber gazıyla müdahale etti.

Daha sonra salona dönen mahkeme heyeti, Deniz Poyraz Davası'nın, Cuma günü Şakran Kapalı Cezaevinde bulunan duruşma salonunda yapılmasına karar verdi.

Adliye binası önünde açıklama yapan avukatlar bu karara tepki gösterdi.

Açıklamada konuşan İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, olmadık bir tartışmanın yeniden gündeme getirildiğini, mahkeme heyetinin yargılamayı avukatlardan ve yurttaşlardan kaçırmaya çalıştığını savundu.