AKP bunu hep yapıyor

AKP bunu hep yapıyor
AKP iktidarı, 2022’nin en büyük ihalelerinden birini daha istediği müteahhitlere gizli ihaleyle verdi. Yusuf Demir’in Sozcu.com.tr’de yayınlanan haberine göre yaklaşık maliyeti 7 milyar 245 milyon 492 bin 387 lira olarak hesaplanan...

AKP iktidarı, 2022’nin en büyük ihalelerinden birini daha istediği müteahhitlere gizli ihaleyle verdi. Yusuf Demir’in Sozcu.com.tr’de yayınlanan haberine göre yaklaşık maliyeti 7 milyar 245 milyon 492 bin 387 lira olarak hesaplanan karayolu projesi için ihale düzenlendi ama kamuya açık bir ihale yapılmadı.

Bunun yerine AKP iktidarının sık başvurduğu yöntemle Kamu İhale Kanunu’nun, deprem gibi olağanüstü durumlarda izin verdiği 21-b pazarlık usulünün kullanıldığı ihaleye katılacak müteahhitler özel olarak belirlendi.

27 Eylül’de Ankara’da TCDD binasında gerçekleştiği ortaya çıkan ve sadece dört teklifin alındığı ihale özel olarak davet edilen DEMCE Yapı ve İntekar Yapı İş Ortaklığı’na 6 milyar 799 milyon 113 bin liraya verildi.

“Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi Kapsamında İstasyon Yolları, Emniyet Tünelleri ve Muhtelif Yerlere Sanat Yapıları Yapım İşi” ihalesinin sözleşmesi 21 Ekim’de imzalandı. Sözleşmeye göre proje 25 Ekim 2024’te tamamlanacak.

İKİ İHALEDE 9 MİLYAR 200 MİLYON TL
Demce ve İntekar Yapı İş Ortaklığı’na bu yıl başında başlayan “Çaycuma-Bartın Ayrımı Hisarönü-Zonguldak Yolu 5-19 kilometre arası Yapım İşi” ihalesi de yine gizli davetle verilmişti. 14 Ocak’ta inşaatına başlanan karayolu projesi için Demce ve İntekar’la 2 milyar 399 milyon liralık sözleşme imzalanmıştı.