AKP-MHP'den 'Osmanlı' Tepkisi

AKP-MHP'den 'Osmanlı' Tepkisi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önceki gün İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmadan dolayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti MKYK üyesi Şamil...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önceki gün İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmadan dolayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından hedef alındı.

BAHÇELİ: İFLAH OLMAZ CAHİLLİK

Soyer'in ''100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi'' sözlerinin 'cehalet' olduğunu savunan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Vatan topraklarına kanlı çizmeleriyle basan müstevlilere tek kelime edemeyen bugünün işbirlikçi siyasetçilerinin 9 Eylül 1922 tarihinin 100’üncü yıl dönümünde tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır”

TÜRK MİLLETİ MAHKUM EDECEKTİR

Adalet Bakanı Bakan Bozdağ, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bir açıklama yapıyor. Açıklamasında da ecdadımıza saygısızlık yapan, onlara hakaret eden bir dil kullanıyor. Ve İzmir'i işgal eden, ülkemizin önemli bir kısmını işgal eden Yunan mezalimi diye kayıtlara geçen, nice zulme imza atan Yunan'a dair tek bir cümle dahi kurmuyor. Ben buradan sormak istiyorum aziz Türk milleti, ecdadı ile kavgalı bir millet mi? Türk milleti memleketini işgal edenleri kötüleyecek bir cümle kuramayanlarla ecdadını kötüleyen nice cümleler kuranları vicdan terazisinde tartacak, bir kez daha mahkum edecektir” şeklinde konuştu.

TAYYAR, SOYER'İ BÖYLE HEDEF ALDI

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar ise Twitter hesabından paylaşımda bulunarak, "Atina Belediye Başkanı Tunç Soyer’i izleyince bir kez daha anlıyoruz ki işgalcilerin tamamını denize dökmemişiz! O gün kalabalığa karışıp kalanların tohumları yüzyıl sonra bu toprakların evlatlarına, atalarına nefret kusuyor. Öfkenizde boğulacaksınız" diye yazdı.

ÖMER ÇELİK: ŞUURSUZLUK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde, ülkemize yapılmış düşmanlıklara karşı konuşması gerekenlerin Osmanlı Devleti’ni hedef alması şuursuzluktur. Daha önce de ifade etmiştik: kim Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kavga ettirmeye çalışıyorsa, milletin egemenlik hakları ile sorunu vardır. Bütün siyasi misyonu Cumhuriyetimiz ile Osmanlı Devleti’mizi kavga ettirme üzerine kurulmuş olanlar var. Cumhuriyetimize sahip çıkmak için tarihimizin büyük köklerinden Osmanlı Devleti ile kavga etmek milletimizin kimliğine saldırıdır. Cumhuriyet de bizim, Osmanlı Devleti de…" ifadelerini kullandı.