AKP seçim startını veriyor: 26 şehrin adayları belli oldu!

AKP seçim startını veriyor: 26 şehrin adayları belli oldu!
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin aday tanıtım toplantısında konuştu. Erdoğan, konuşmasının ardından belediye başkan adaylarını açıkladı.Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti...
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin aday tanıtım toplantısında konuştu. Erdoğan, konuşmasının ardından belediye başkan adaylarını açıkladı.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanırken iptal edilen Süper Kupa finalinde yaşanan krize ilişkin konuşan Erdoğan, eleştiri yapanları hedef alıp "Gençler her karışı terle ve kanla sulanmış vatan toprakları üzerinde ameliyat yapmaya kalkanlara meydanın boş olmadığını göstermek boynumuzun borcudur. Riyad’dan size ekmek çıkmaz" dedi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel üzerinden Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen ancak Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararına rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay'ı 'terörist' olarak niteledi. Erdoğan, "Özgür efendi, anayasal düzene muhalefet ederek 18 yıl ceza alan bir teröristi adeta tünel kazarak Meclis'e getirmeye çalışıyor" ifadelerine yer verdi.

AKP'nin İBB adayı olarak eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u göstermesi bekleniyor. Erdoğan, adayların açıklanacağı toplantı öncesi Murat Kurum ile görüştü. Haliç Kongre Merkezi'nde olanların, Kurum'u tebrik ettiği görüldü.

AKP'nin aday listesi şu şekilde:

Aydın - Mustafa Savaş

Balıkesir - Yücel Yılmaz

Bursa - Ali Nur Aktaş

Denizli - Osman Zolan

Erzurum - Mehmet Sekmen

Eskişehir - Nebi Hatipoğlu

İstanbul - Murat Kurum

Kocaeli - Tahir Büyükakın

Mardin - Veysi Şahin

Muğla - Aydın Ayaydın

Ordu - Mehmet Hilmi Güler

Samsun - Halit Doğan

Artvin - Mehmet Kocatepe

Bayburt - Abdurrahman Polattimur

Bingöl - Erdal Arıkan

Bitlis - Nesrullah Tanığlay

Çanakkale - Jülide İskenderoğlu

Çankırı - Hüseyin Filiz

Düzce - Faruk Özlü

Edirne - Belgin İba

Elazığ - Şahin Şerifoğulları

Giresun - Aytekin Şenlikoğlu

Isparta - Şükrü Başdeğirmen

Kastamonu - Tahsin Babaş

Rize- Rahmi Metin

Sinop - Yakup Üçüncüoğlu

Tokat - Eyüp Eroğlu

Yalova - Mustafa Tutuk

Partisinin 31 Mart Yerel Seçimlerindeki yol haritasını paylaşacak olan Erdoğan, bir konuşma gerçekleştirecek. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Sevgili Istanbullular, kıymetli hanımefendiler, sevgili genç kardeşlerim, değerli dava ve yol arkadaşlarım sizlere kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. 81 vilayetimizin tamamındaki teşkilat mensuplarımıza selamlarımı iletiyorum. 

"Ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz" inancıyla vatanımızın bekası uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kalanlarına başsağlığı diliyorum. 

İsrail şiddetine maruz kalan Gazzeli kardeşlerimiz için yüreklerimizin dağlandığı bir dönemdeyiz. İsrail'in barbarca saldırılarında şehit düşen 23 bin Filistinli kardeşimize de Allahtan rahmet diliyoruz.

Daha fazla çocuk öldürerek abad olacaklarını zannedenler er ya da geç ilahi adaletle yüzleşeceklerdir. Biz de bü süreçte zalimlerden hukuk önünde hesap sorulması için her türlü çabayı göstereceğiz. Birileri istiyor diye biz mazlumlara asla sırtımızı dönmeyeceğiz. Filistinli kardeşlerimizin yanında dimdik duracağız. 

Muhalefet partilerindeki belediyelerin kötü yönetilmelerinin faturasını da milletimizi mağdur etmemek adına yeri geldiğinde biz ödemek mecburiyetinde kalıyoruz. Ülkemizi ve şehirlerimizi böyle bir iklimle karşı karşıya bırakmaya hiçbirimizin hakkı yoktur. Öyleyse bunun için adaylarımızı tespit ederken şehirlerinin her anında hep yanında olacak ehil isimlerden oluşmasına bilhassa dikkat ettik. Aynı şekilde AK Parti'nin hizmet belediyeciliğindeki uzak şekilde yıllardır adeta eziyet çeken il ve ilçelerdeki vatandaşlarımıza da bir çağrımız var. 31 Mart'a kadar durmak yok yola devam ediyoruz.

"Hiçbir insanımızın beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur"

Muhalefetin korku siyaseti sebebiyle hak ettiği hizmetlerden mahrum kalan vatandaşlarımıza, mecbur değilsin şehrin seninle değişsin diyoruz. Nerede yaşarsa yaşasın, hiç kimse hizmetsizliğe mahkum değildir. Hiçbir insanımızın beceriksizlere, tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur. İşte bu anlayışla kendini değil kentini düşünen, laf değil proje üreten, bahane değil çözüm peşinde koşan, kendi hayatını değil halkın hayatını kolaylaştıran, kibirle değil tevazuyla hareket eden velhasıl kendi bireysel amaçlarının değil şehrinin gündemiyle yatıp kalkacak, kendini şehrine hizmet etmeye vakfedecek belediye başkan adaylarıyla milletimizin karşısına çıkıyoruz.

Yıllarca sahte korkularının esiri oldular. Bugün de İslam'ın nüvesini teşkil eden Kelime-i Tevhid'i bilemeyecek kadar cehalet, nefret ve gaflet çukurunda boğuluyorlar.

Özgür efendinin genel başkanlık macerası, daha başlamadan vesayet gölgesi altında bitmeye yüz tuttu. İnşallah, 31 Mart seçimlerinde sadece şehirlerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmakla kalmayacağız, bu seçimlerde elde edeceğimiz zaferle aynı zamanda Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz. Ama bunun için öncelikle CHP'nin başındaki zatın, sabık genel başkanının yaptığı gibi teröristlere ve destekçilerine sahip çıkmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Özgür efendi nerede bir çapulcu varsa, nerede bir çapulcu varsa, nerede bir demokrasi düşmanı varsa ya selam çakıyor, ya sırtını sıvazlıyor. Bölücülere ve uzantılarına her fırsatta boncuk dağıtarak CHP Genel Başkanlığı koltuğuna hangi şartlarda oturtulduğunu unutturulabileceğini sanıyor. Bu millet, ferasetini hafife alan herkese ne yaptıysa Özgür efendiye de aynısını yapacaktır. Biz kendisinin fikirlerinden kurtularak özgürleşmesini tercih ederiz. Aksi takdirde milletimiz onu daha önceki niceleri gibi siyaset arşivinin tozlu raflarına kaldırarak bunu yapacaktır.

Tutuklu Milletvekili Can Atalay'ı hedef aldı

Ama bu zatın gidişatı şu anda pek de iyi gözükmüyor. Baksanıza daha Bismillah demeden anayasal düzene kastetmekten 18 yıl  ceza almış bir teröristi adeta cezaevinden meclise tünel kazarak kurtarmanın derdine düşüyor."