AKP'den Yeniden Büyük İstanbul Mitingi: Erdoğan katılımın 650 binde kaldığını açıkladı

AKP'den Yeniden Büyük İstanbul Mitingi: Erdoğan katılımın 650 binde kaldığını açıkladı
AKP, Atatürk Havalimanı'nda "Yeniden Büyük İstanbul" mitingi düzenledi. Mitingte konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, mitinge katılımın düşük kalmasından yaşadığı hayal kırıklığını "Şu anda karşımda...
AKP, Atatürk Havalimanı'nda "Yeniden Büyük İstanbul" mitingi düzenledi. Mitingte konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, mitinge katılımın düşük kalmasından yaşadığı hayal kırıklığını "Şu anda karşımda 650 bin kişi var. Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık, bugün ise 650 bin kişi... " sözleriyle dile getirdi.

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başladı. Sandığa gitmeye günler kala, AKP İstanbul'da bulunan Atatürk Havalimanı'nda "Yeniden İstanbul Mitingi" düzenlendi. Mitingte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge katılımın 650 binde kaldığını açıkladı.

Mitingin açılışında AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting alanına helikopterle geldi.

Osman Nuri Kabaktepe'nin konuşmasının ardından, AKP'nin İBB adayı Murat Kurum konuşmaya başladı.

Murat Kurum'un konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

31 Mart İstanbul'un bayramı olacak.  İnşallah 31 Mart evlatlarımızın huzur içinde yaşayacağı bir bayram günü olacak.

Ey İstanbul, güzel İstanbul... Sen peygamber efendimizin müjdelediği şehirsin. Rüzgarların bile hala gül kokar senin. Sen, yiğitlerin, delikanlıların yurdu, surların önüne dizilmiş binlerce şehidin yatar senin.

Sen, Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti, sen Mustafa Kemal Atatürk'ün hayali, sen rahmetli Erbakan hocamızın göz nuru, sen Başbuğ Alparslan Türkeş'in gururu, sen Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun aşkı, sen Recep Tayyip Erdoğan'ın duası...

Hayalleri, hedeflerin, düşlerin, ideallerin şehri İstanbul... İstanbul, çağ açıp çağ kapatan tarihimizdir. İstanbul Ayasofya'dır, Süleymaniye'dir, Sultan Ahmettir, Sinan'dır, Selim'dir. Değerli kardeşlerim, İstanbul, AK Parti belediyeciliğinin meşalesinin yakıldığı yerdir.

Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki hiçbir hanemizde deprem endişesi kalmayacak.

Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki trafik çile olmaktan çıkacak

Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki sokaklarının huzur ve güvenle dolduğu, gençlerinin geleceğe umutla baktığı, kimsenin kendini yalnız hissetmediği İstanbul

Kardeşlerim; bugün iş bilmez bir yönetimin elinde huzursuz ve mutsuz. Çünkü, geride bıraktığımız 5 yılda maalesef İstanbul liyakatsizliğin kurbanı oldu. Beceriksizliğe mahkum edildi. Hiç olmadığı kadar ihmal edildi. Biz, bu şehri depreme hazırlayacağız dediler, tek bir çivi çakmadılar. Reklama, algıya ayırdıkları bütçeyi depreme ayırmadılar

Ulaşım sorununu çözeceğiz dediler, ulaşım İstanbul'da tam bir çileye dönüştü.

İmamoğlu'na yüklendi: Sen İstanbul'u kaderine terk ederken, biz deprem bölgesinde 180 bin konutun temelini atıyorduk

Sen İstanbul'u kara kışa teslim edip büyükelçilerle yemek yerken, biz İstanbul'un 39 ilçesinde 80 bin yuvayı vatandaşlarımıza teslim ediyorduk. Sen İBB bütçesiyle seçim kampanyası yaparken, biz Elazığ'ın Malatya'nın sokaklarında afetzedelerimizin ellerinden tutuyorduk.

Sen kendi genel başkanını devirmek için orada kapı arkasında gizli gizli toplantılar yaparken, biz İstanbul'a 365 milyar liralık yatırım yapıyorduk.

Sen Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olup İstanbul'u kaderine terk ederken, biz deprem bölgesinde 3 ayda 180 bin konutun temelini atıyorduk.

Murat Kurum'un ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sahneye çıktı.

Cengiz Kurtoğlu ile birlikte "Duyanlara duymayanlara" şarkısını söyleyen Erdoğan, yurttaşlara seslendi. Erdoğan, "Fatihlerin, kumandanların rüyasına giren bu şehri bu CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Bugün burada şehrine sahip çıkmaya hazırlanan İstanbullu kardeşlerimi görüyorum.  Her anı başlı başına bir şiir olan bu güzel şehirde bugün bir kez daha sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Bu kardeşinizi İstanbul'a belediye başkanı yaptığınız zaman İstanbul'un hali neydi? Çöp, çamur, çukur. CHP demek bu. Peki Ekrem denen arkadaş göreve başladıktan sonra ne değişti? Yine çöp, çukur, yarı zamanlı mesai. Bunu yaptı. Şimdi de bakıyorsunuz israftan bahsediyor, ya israf sende. Sen her şeyi israf olarak zaten yaptın ve akıllı belediyecilik diyor. Nerede akıllı belediyecilik? Akılsız belediyecilik. Şu İstanbul'da neler çekmedik ya neler? Bütün bu dönüşümü, devranı Allah'ın izniyle değişmeye var mıyız?

Şu 1 hafta gece gündüz demeden çalışıyor muyuz? Kardeşlerim, durmuyoruz ha. Yakın markajla çalışacağız. Çok koşacağız, çok çalışacağız ve Yeniden İstanbul Muradı'nı gerçekleştireceğiz.

İstanbul öyle bir şehirdir ki buraya sahip olunamaz. Şu Haliç, ne idi? Rezillik... Orayı bütün o çamur deryasından bu kardeşiniz, ekibiyle birlikte kurtardı ve oradan 9,5 km Alibeyköy'deki taş ocağına o çamuru, o pisliği biz aktardık.

"İstanbul'daki metroların tamamı bize aittir bize"

Sıkılmadan, utanmadan metro yaptım diyor. İstanbul'daki mevcut metroların tamamı bize aittir bize. Bunları biz yaptık. Bizden sonra gelen arkadaşlarımız da aynı vizyonla, aynı heyecanla eser ve hizmet siyasetini sürdürdü. Bizden devraldıkları hizmet bayrağını düzeltmek için çalışan belediye başkanı arkadaşlarımızın tamamını şükranla anıyor, Kadir Topbaş ağabeyimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Biz, 1994'te bu şehrin emanetini devralırken, neredeysek 2002'de Türkiye'yi yönetme sorumluluğunu üstlenirken hangi gaye ile hareket ediyorsak bugün de aynı prensiplere bağlıyız.

Tüm renkleriyle, tüm farklılıklarıyla, güzellikleriyle Türkiye'yi kucaklayan bir anlayışla, 85 milyona aşkla hizmet ediyoruz.

İnşallah bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Ülkemizin adeta bir özeti, bir modeli olan İstanbul, tüm bu yaklaşımlarımızın ve onlara dayanan icraatlarımızın en yakın şahididir.

Mitinge katılım 650 binde kaldı

Biliyorsunuz her seçim kampanyasında olduğu gibi 31 Mart sürecinde de gittiğimiz her şehrimizdeki miting konuşmamızı oraya yaptığımız yatırımları özetleyerek bitiriyoruz. Şu anda diğer genel başkanlar evlerinde, ofislerinde yatarken ben 25 vilayete gittim. Çalışacağız, koşacağız ve İstanbul olunca konu bu yatırım listesi öylesine uzun, öylesine ayrıntılı, öylesine ışıltılı ki tek tek anlatmaya kalksak günler yetmez. Şu anda karşımda 650 bin kişi var.

Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık, bugün ise 650 bin kişi... Ama durmuyoruz ve sadece birkaç ana başlıkla İstanbul yatırımlarımızı sizlere hatırlatmak istiyorum

"Metro için yeni bir çivi dahi çakmayanlar, inşaat safhasında devraldıkları hatların çoğunu da hala bitiremediler"

"Metro için yeni bir çivi dahi çakmayanlar, inşaat safhasında devraldıkları hatların çoğunu da hala bitiremediler. Sancaktepe’de metro olarak açılan yere o devasa kuyu halindeki yeri bunlar gitti doldurdular. Biz ise İstanbul’a hizmet etmeye devam ettik. Büyükşehir’in sorumluluğundaki Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi metrosunu da yapmadılar, onu da devralıp biz yaptık ve hizmete açtık. Sabiha Gökçen Havalimanı Pendik metrosunu 2022’de hizmete sunduk. İstanbul Havalimanı Gayrettepe metrosunun Kağıthane kesimini 2023’te Gayrettepe kesimini 2024’te tamamladık. Bahçelievler, kirazlı metro hattını 2024’te bitirdik. Sirkeci Kazlıçeşme dönüşüm projesini 2024’te hizmete aldık. Allah’ın izniyle seçimlerden sonra büyükşehir sorumluluğundaki metro projelerini cumhurbaşkanınız olarak şahsım, kabine, Murat kardeşim ve ekibi, bu projeleri hep beraber hızlandıracağız.

"Kırgınlık varsa gidereceğiz, kafasında soru işaretleri varsa hepsine tek tek cevap vereceğiz"

Kalan 6 günü çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Hanım kardeşlerime özellikle sesleniyorum, unutmayın kale içeriden fethedilir. Şurada hâlâ kafası karışık eşiniz dostunuz komşunuz varsa buradan eve gidince mutlaka onları arayınız. Kırgınlık varsa gidereceğiz, kafasında soru işaretleri varsa hepsine tek tek cevap vereceğiz. Önceki seçimlerde başka partilere oy vermiş ama mevcut yönetimden rahatsız olan kardeşlerimize de ulaşacağız. İstanbul'un bir beş sene daha kaybetmeye tahammülü olmadığını anlatacağız. 

"Kullanacağınız her bir oy kritik öneme sahiptir"

Sandığa gitmeniz, sandıklara sahip çıkmanız fevkalade önemlidir. Kullanacağınız her bir oy kritik öneme sahiptir. Gerçeklere gözünü kapatıp kendilerini dev aynasında görenlerin söylemlerine itibar etmemenizi bekliyorum. Cumhur İttifakı’na karşı kaybettirmeye çalışanlara karşı uyanık olmanızı istiyorum."