AKP'den Yeniden Refah'a yalanlama

AKP'den Yeniden Refah'a yalanlama
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal'ın "AKP'den Sakarya ve Kocaeli'yi istedik" açıklamalarına AKP'li Ali İhsan Yavuz'dan yalanlama geldi.AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi...
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal'ın "AKP'den Sakarya ve Kocaeli'yi istedik" açıklamalarına AKP'li Ali İhsan Yavuz'dan yalanlama geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi ile yapılan görüşmelere ilişkin son bilgileri aktardı.

Canlı yayında CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan Ali İhsan Yavuz, seçim sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Çok dinamik bir süreç var. Bundan sonraki süreç de çok hızlı geçecek. Bu zamana kadar da partiler yoğun bir çalışma içinde oldu. Biz anketlerle başlayan, temayüllerle devam eden bir adaylık süreci belirledik. Yarına kadar bütün adayları belirlemiş olacağız. AK Parti'nin tüm aday listeleri hazır. Biz son derece titiz bir çalışmanın sonucu olarak adayları belirliyoruz. Hangi ilkelerle, hangi ilkelerle adayların belirleneceği gibi hususlarda çok net kararlar alıyoruz. Akşamdan sabaha adayımız değişmez. Bir karar vermişsek bunun arkasında büyük bir emek var" ifadelerini kullandı.

MHP ile süren görüşmelere ilişkin bilgi veren Yavuz, "13 toplantı yaptık. Hangi illerde ortak aday gösterileceği konusunu çalıştık. İki partinin kârlı olacağı bir tabloyu nasıl oluşturacağımız üzerinde çalıştık. Nerede ittifak yapacaksak, 2019'da nasıl bir zemin oluşturacaksak onun üzerinden gideceğimizi kararlaştırdık. Zemin belli, anlaştık biz. İlke bazlı bugüne geldik. Masada çok kolay anlaştık. Bundan sonra da böyle olacak" diye konuştu.

"Masada konuşulanların dışarıya saçılmasını doğru bulmuyoruz"

Yeniden Refah Partisi ile yerel seçimlerde ittifak görüşmelerine ilişkin konuşan Ali İhsan Yavuz, "Yeniden Refah Partisi ile 4 toplantı yaptık. Nurettin Taş bey, Doğan Ayda hoca ile oturduk. Bu masada her şeyi konuşalım dedik. Bakış açıları farklı olabilir. Konuşuyor olmak çok önemli. Masada konuşulanların dışarıya saçılmasını doğru bulmuyoruz. Çıkıyorsa da konuşulanların doğru aktarılması lazım. Biz bir şey açıklarsak doğru açıklarız." dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal'ın büyükşehirlerde ittifak yapmak için AK Parti'den Sakarya ve Kocaeli'ni istedikleri yönündeki sözlerine de yanıt veren Yavuz, "Bir birbirimize karşılıklı tekliflerde bulunduk. Bizim kısım büyükşehirler, ilçeler bazında teklifler getirdiler. Biz bunun olmayacağını söyledik, karşı teklif getirdik. Bizim tekrar konuşuruz dediğimiz noktada cumartesi günü açıklama yaptılar. Masada Kocaeli ve Malatya'nın ismi geçti. Ama Sakarya'nın ismi geçmedi. Ben her şeyi not alan bir adamım. Karşılıklı bir müzakere yürüttük" diye konuştu.

Yeniden Refah ile tekrar bir görüşme olup olmayacağı yönünde soruyu yanıtlayan Yavuz, "Yeniden Refah'la masaya oturur muyuz, cevabı bende yok" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da DEM Parti'nin adayına ilişkin soruya yanıt veren Yavuz, "Biz kendi adaylarımızın en doğru şekilde belirlenmesi için çalışıyoruz. Seçim güvenliği, sandık güvenliği var... Biz kendi alanımızdaki işlerle uğraşırken, DEM'in adayına ayıracak vaktimiz yok. Bizim adayımız kendi rüştünü ispat etmiş bir isim. İstanbul'u en iyi anlayabilecek birisi. Murat Kurum'un bayrağı devralacak günü bekliyoruz" dedi.