AKP’li başkan 11 mahalle büyüklüğünde alan satmış

AKP’li başkan 11 mahalle büyüklüğünde alan satmış
AKP’li Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’un ilçede, 2 milyon 500 bin  metrekarelik alanı sattığı ve Koştu’nun bu satışlardan elde ettiği gelirin ise yaklaşık 1 milyar TL olduğu ortaya çıktı.Kız kardeşinin malvarlığı...
AKP’li Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’un ilçede, 2 milyon 500 bin  metrekarelik alanı sattığı ve Koştu’nun bu satışlardan elde ettiği gelirin ise yaklaşık 1 milyar TL olduğu ortaya çıktı.

Kız kardeşinin malvarlığı açıklamaları sonrası Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden aday gösterilmeyen AKP’li Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun beş yıllık görev sürecinde ne kadar köy ve tarım arazilerini sattığı rakamlarla ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Mehmet İnemez’in haberine göre,  2 milyon 500 bin  metrekarelik alanı satan Koştu’nun elde ettiği rakam ise yaklaşık 1 milyar TL.

Bergama’nın önceki dönem belediye başkanı Mehmet Gönenç duruma tepki gösyterdi.

Gönenç, tarım arazileri ve mülklerin satışlarını şöyle açıkladı: “200’ü tarım arazisi olmak üzere arsa, ev, bahçe-zeytinlik, fıstıklık ve çamlık. Yaklaşık 2 milyon 500 bin metrekare alana sahip 250 gayrimenkul. Mülkler, şehir merkezindeki 18 mahallenin 11’ine eşdeğer. Satışların bugünkü piyasa değeri ise yaklaşık 1 milyar TL