AKP’li belediye yaşlı kadının cenazesine araç vermedi, bagajda taşındı

AKP’li belediye yaşlı kadının cenazesine araç vermedi, bagajda taşındı
AKP yönetiminde olan Şırnak Belediyesi vefat eden yaşlı bir kadın için cenaze aracı vermeyince aile kendi imkanlarıyla cenazeyi bir aracın bagajında köye götürdü.Şırnak Devlet Hastanesinde tedavi gören 75 yaşındaki Emine...
AKP yönetiminde olan Şırnak Belediyesi vefat eden yaşlı bir kadın için cenaze aracı vermeyince aile kendi imkanlarıyla cenazeyi bir aracın bagajında köye götürdü.

Şırnak Devlet Hastanesinde tedavi gören 75 yaşındaki Emine Güleş sabah saatlerinde vefat etti. Ailesi cenazeyi Şırnak merkeze bağlı Dehlabi köyünde defnetmek için AK Parti yönetimindeki belediyeden cenaze aracı istedi. Belediye, “aracın lastiği patlamış, şoför yok” gibi gerekçelerle cenaze aracı tahsis etmedi. Bunun üzerine aile kendi imkanlarıyla cenazeyi bir aracın bagajına koyarak götürdüğü köyde defnetti.

Güleş’in yakınlarından Sami Aslan, cenaze aracının verilmemesine tepki göstererek şunları paylaştı: “Şırnak belediyesi bu sabah saat 7’den 9:30’a kadar bir araç gönderemedi. Şırnak Devlet hastanesinden merkeze bağlı Dehlabi köyüne kadar cenazeyi götürecek bir araç göndermedi. Cenazeyi kendi şahsi imkanlarımızla şahsi araçla götürmek zorunda kaldık. ‘Bir aracın lastiği patlak, bir aracın şoförü yok’ bahaneleriyle gönderilmedi. Hepsi yandaş ya. Kimse görevde yok, kimse kimseye söz geçiremiyor. Şırnak belediyesinin millete yaptığı hizmet budur bu kadardır.” (MA)