AKP'li belediyede yapay zekalı skandal: 4 kişi açığa alındı

AKP'li belediyede yapay zekalı skandal: 4 kişi açığa alındı
Gri pasaport skandalıyla bilinen AKP’li Mehmet Çınar’ın yönettiği Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, yeni bir yolsuzluk skandalıyla gündemde. Yapay zekayla sahte belediye meclisi kararı oluşturularak belediye arsalarının satıldığı...

Gri pasaport skandalıyla bilinen AKP’li Mehmet Çınar’ın yönettiği Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, yeni bir yolsuzluk skandalıyla gündemde. Yapay zekayla sahte belediye meclisi kararı oluşturularak belediye arsalarının satıldığı ortaya çıktı. Skandal olayla ilgili 4 personel açığa alındı.

Gri pasaportla insan kaçakçılığı ile gündeme gelen AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın yönettiği Yeşilyurt Belediyesi’nde, yeni bir skandal ortaya çıktı.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; belediyenin Emlak Müdürlüğü biriminde yapay zeka teknolojisiyle sahte belediye meclisi kararı oluşturularak satışa çıkartılan arsa sayısının artırıldığı, sahte encümen kararı ile 10 arsanın satışının yapıldığı, arsaları alanların ise üçüncü kişilere devrettiği ortaya çıktı.

Usulsüz satışın ortaya çıkması üzerine Emlak ve İstimlak Müdürü M.Z.’nin de aralarında yer aldığı 4 görevlinin açığa alındığı, haklarında suç duyurusunda bulunulduğu, idari soruşturma için müfettiş görevlendirildiği belirtildi.

4 personel açığa alındı, gizlilik kararı verildi

Olayın ortaya çıkmasının ardından Yeşilyurt Belediyesi’nin yaptığı yazılı açıklamada, “Belediyemiz Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’nde şüpheli bir işlem tespit edilmiştir. Konunun Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’a iletilmesine müteakip, bekletilmeksizin gerekli soruşturmayı yapmak üzere müfettiş tayin edilmiştir. Müfettiş tarafından yapılan ilk incelemede; ‘soruşturmanın salahiyeti açısından’ 4 personel, Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’ın talimatıyla açığa alınmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığına ivedilikle suç duyurusunda bulunulmuş ve konu ile ilgili yasal işlem başlatılmıştır. Savcılık tarafından konu ile ilgili ‘gizlilik’ kararı verilmiş olup, olayın adli ve idari açıdan soruşturması devam etmektedir” denildi.