AKP'li belediyenin akaryakıt ihalelerini, 8 yıl boyunca MHP'li ismin şirketi aldı

AKP'li belediyenin akaryakıt ihalelerini, 8 yıl boyunca MHP'li ismin şirketi aldı
Başakşehir Belediyesi'nin akaryakıt ihalelerini, 8 yıldır MHP'li ismin kurucusu olduğu şirketin aldığı ortaya çıktı.İstanbul'da AKP yönetimindeki Başakşehir Belediyesi, akaryakıt satın alımı işi için 12 Şubat’ta ihaleye...
Başakşehir Belediyesi'nin akaryakıt ihalelerini, 8 yıldır MHP'li ismin kurucusu olduğu şirketin aldığı ortaya çıktı.

İstanbul'da AKP yönetimindeki Başakşehir Belediyesi, akaryakıt satın alımı işi için 12 Şubat’ta ihaleye çıktı.

Belediyenin 1 Mart ve 31 Aralık tarihleri arası akaryakıt alımı için çıktığı ihaleyi Cumhur İttifakı’na yakınlığıyla dikkat çeken “Tapet Petrol Ürünleri” isimli bir şirket aldı.

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre şirket, 2016 yılından bu yana Başakşehir Belediyesi’nin akaryakıt ihalesini alıyor.

Söz konusu şirketin kurucusu MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, 18 Nisan 2023’te şirketi Coşkun Kaplan isimli bir iş insanına devretti.

Bu devir işleminin Osmanağaoğlu’nun aday olduğu genel seçimler öncesinde yapılması ise dikkat çekti.

Tapet Petrol Ürünleri isimli şirket bugüne kadar 72 kamu ihalesi aldı. Şirket bu ihalelerin 14’ünü Başakşehir Belediyesi’nden aldı. 72 ihalenin toplam bedeli 566 milyon TL olurken şirketin Başakşehir Belediyesi’nden alınan ihalelerin bedeli ise 383 milyon TL.

2016’dan bu yana Başakşehir Belediyesi’nin akaryakıt satın alım ihalesini alan “Tapet Petrol Ürünleri”nin kurucusu MHP İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu genel seçim öncesi şirketi devretmişti.