AKP'li Kabaktepe TÜİK raporuna ‘montaj’ dedi: İsrail ile yapılan ticaret raporuyla ortaya döküldü

AKP'li Kabaktepe TÜİK raporuna ‘montaj’ dedi: İsrail ile yapılan ticaret raporuyla ortaya döküldü
TÜİK'in raporuna göre Türkiye, İsrail ile yaptığı ticaretten 2024 yılında 9,5 milyar TL’nin üzerinde para kazandı. AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise TÜİK raporunun montaj olduğunu ileri sürdü. Gazeteci Metin...
TÜİK'in raporuna göre Türkiye, İsrail ile yaptığı ticaretten 2024 yılında 9,5 milyar TL’nin üzerinde para kazandı. AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise TÜİK raporunun montaj olduğunu ileri sürdü. Gazeteci Metin Cihan da TÜİK web sitesinden İsrail ile yapılan ticaretin raporunu ortaya çıkararak görüntülerin montaj olmadığını ifade etti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınamakla yetinen AKP, ticari ilişkilerden dolayı yükselen tepkilere kulak tıkamaya devam ediyor.

Türkiye, İsrail ile ticari ilişkilerini sürdürmeye  devam ederken Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) raporunda, iki ülke arasındaki ilişkiler ortaya döküldü.

Rapora göre sadece 2024 yılının ilk üç ayında Türkiye, İsrail’e 9,5 milyar liralık ihracat yaptı.

AKP'li Kabaktepe montaj dedi

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise Karar TV'de yaptığı açıklamada TÜİK'in raporunun montaj olduğunu ileri sürdü.

Kabaktepe, "Böyle bir şey yok. Birilerinin hazırladığı bir belge. Bakanlarımız bununla ilgili açıklama yapacak" diye konuştu.

Gazeteci Metin Cihan da Kabaktepe'nin sözleri üzerine TÜİK'in web sitesine girerek raporlara nasıl ulaşılacağına ilişkin bir video çekti.

Metin Cihan, veri tabanlarını kullanarak dış ticaret istatistiklerine ulaşırken İsrail'le yapılan ticari hacmin raporunu da ortaya çıkardı.

Türkiye, 2024'te 9,5 milyar TL’nin üzerinde para kazandı

TÜİK’in verilerinde İsrail’le ticari ilişkiler açık ve net bir şekilde görülüyor. Türkiye her gün Filistinlileri öldüren İsrail’e silahlar ve mühimmat, bunların aksamı parça ve aksesuar; barut ve patlayıcı maddeler, ateş alıcı maddeler ihraç ediyor. Türkiye bu ihracattan 2024 yılında 9,5 milyar TL’nin üzerinde para kazandı.

Bu paranın 3 milyona yakını ‘silahlar ve mühimmat, bunların aksam, parça ve aksesuarından, 2 milyona yakını ‘barut ve patlayıcı maddeler, pirotekni mamulleri, kibritler, piroforik alaşımlar, ateş alıcı maddeler’ oluşuyor.

İşte Türkiye’nin sadece 2024 yılının ilk üç ayında İsrail’e ihraç ettiği ürünler. Yani bu ticaret rakamlarında, 2023 Ekim ayından 1 Ocak 2024 tarihine kadar olan ticaret yok üstelik.

 [video width="854" height="480" mp4="https://www.gazetepencere.com/wp-content/uploads/2024/03/ssstwitter.com_1711463355336_1.mp4"][/video]