AKP’li Tuğrul Türkeş, Cumhur ve Millet ittifakını eleştirdi, Sinan Oğan retweetledi

AKP’li Tuğrul Türkeş, Cumhur ve Millet ittifakını eleştirdi, Sinan Oğan retweetledi
AKP’li Tuğrul Türkeş, Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın aldığı oya dikkat çekerek, Cumhur ve Millet ittifakını milletçilere önem vermemek ve göz ardı etmekle eleştirdi. Türkeş'in yazısını Oğan da retweetledi.14...

AKP’li Tuğrul Türkeş, Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın aldığı oya dikkat çekerek, Cumhur ve Millet ittifakını milletçilere önem vermemek ve göz ardı etmekle eleştirdi. Türkeş'in yazısını Oğan da retweetledi.

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili seçilen Türkeş, seçim sonuçlarını değerlendirdiği "Parlatılan 'Niş'ler, 'Miş' Gibi Yapmak ve Bir Seçimin Ardından Türk Milliyetçiliği" başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

Herkesin bildiği gibi 21. yüzyılın başından bugüne kadar bütün dünyada Milliyetçilik yükselen bir değerdir. Bunca yazı, araştırma, tartışma ortada iken; Türkiye 14 Mayıs 2023 seçimlerine hazırlanırken ki son yılında, hatta son 6 ayında, Türk Siyaset sahnesinde 2 güçlü ittifak olarak tasvir edilen her 2 yapı da bu gerçeği yadsıyarak; dışarının önerdikleri veya üzerine spot tutulan veya günlük sokak siyasetinde popülaritelere bakarak 'niş' yapılardan medet umdu

Netice olarak bu seçimin tek ve gerçek galibi Türk Milletçiliğidir. Bu resmetmeye çalıştığımız yapılar derlenip toparlanabilirse ki, bu örneğin bir 'Lig' çatısı altında olabilir, bundan sonraki seçimlerde birinci parti ve seçimin galibi Türk Milletçiliğine değer veren, önemseyen ve onun temiz kadrolarına imkan sağlayan yapı olacaktır. Velhasıl bir sonraki seçimin galibi Türk Milliyetçiliğidir"