AKP'li vekiller, sivil doktorların sınır ötesi harekatlarda görevlendirilmesi için kanun teklifi verdi

AKP'li vekiller, sivil doktorların sınır ötesi harekatlarda görevlendirilmesi için kanun teklifi verdi
AKP'li 109 milletvekili, sivil doktorların TSK'nın sınır ötesi operasyonlarında görevlendirilmesi için TBMM'ye kanun teklifi verdi.AKP’li 109 milletvekili, sivil doktorların TSK operasyonlarında yaralanan askerli tedavi etmesi için...
AKP'li 109 milletvekili, sivil doktorların TSK'nın sınır ötesi operasyonlarında görevlendirilmesi için TBMM'ye kanun teklifi verdi.

AKP’li 109 milletvekili, sivil doktorların TSK operasyonlarında yaralanan askerli tedavi etmesi için kanun teklifi verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 26 şehirdeki 32 askeri hastane kapatıldı, büyük bölümü savaş cerrahisinde uzman olan 2 bini aşkın askeri doktor da emekli oldu ya da kamu ve özel hastanelere geçti.

109 milletvekilinden kanun teklifi

Bu politika sonucu askeri doktor ve cerrah sayısı azalınca, Pençe-Kilit gibi yurt dışı operasyonlarda yaralanan Mehmetçiklere müdahale yetersiz kaldı. Şimdi yasal değişiklik yapılıyor. AKP’li 109 milletvekili, kamudaki sivil doktorların TSK’nın sınır ötesi harekatlarında görevlendirilmesi için TBMM’ye kanun teklifi verdi.

Sözcü’nün aktardığı teklife göre doktorlar, TSK, Sahil Güvenlik ve Jandarma’nın yurt içi ve yurt dışı harekâtlarında iki ay süreyle görevlendirilebilecek. Mevcut yasa doktorların, deprem, sel, yangın, heyelan, çığ gibi afetler, savaş, seferberlik, savaş ve olağanüstü hal durumunda yılda bir ay süreyle görevlendirilmesine olanak tanıyor.

Değişiklikle ‘’Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde sözleşmeli sağlık hizmetlerini düzenleyen’’ yasaya hüküm ekleniyor.