AKP'ye geçen Akşener'in eski danışmanı Türkiye Çevre Ajansı’nda yönetim kurulu üyesi oldu

AKP'ye geçen Akşener'in eski danışmanı Türkiye Çevre Ajansı’nda yönetim kurulu üyesi oldu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istifa eden ve AKP'ye geçen eski danışmanı Hasan Sami Özvarinli'nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Çevre Ajansı’nda yönetim kurulu üyesi...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istifa eden ve AKP'ye geçen eski danışmanı Hasan Sami Özvarinli'nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Çevre Ajansı’nda yönetim kurulu üyesi olduğu öğrenildi.

Akşener'in eski danışmanı Hasan Sami Özvarinli 14 Mayıs seçimleri öncesi partisi tarafından milletvekili adayı gösterilmemesinin ardından AKP'ye geçti. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Özvarinli’nin, bir süre önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde göreve başladığı öğrenildi. Özvarinli, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda kısa adı TÜÇA olan Türkiye Çevre Ajansı yönetim kurulu üyeleri arasında yer aldı. 

Ne olmuştu?

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili aday tanıtım toplantısında AKP'ye katılan Özvarinli’nin rozetini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki takmıştı. Hasan Sami Özvarınli, AKP'ye katıldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Allah'ın izniyle 14 Mayıs'ta bu memleketi ne FETÖ'cülere ne de PKK'yla diz dize oturup bu memleketin pazarlığını yapanlara emanet etmeyeceğiz" demişti. Bunun üzerine İYİ Parti, Özvarinli'nin ortaya attığı 'FETÖ' iddialarının asılsız olduğunu belirterek, hukuki süreç başlattıklarını duyurmuştu.